IKVÄLL: KVARTSFINAL 1 AV 7
Video: Highlights från Kalmarsunds senaste 7-5-vinst mot Karlstad.
Foto: Per Wiklund
SM-slutspel

Nytt lag, flest poäng och näst flest utvisningsminuter: "Inget att skryta med"

ANNONS

Kalmarsunds poängmaskin och “vice buse” är redo för kvartsfinal mot Växjö.

Linus Malmström lämnade inför säsongen Helsingborg för seriekonkurrenten Kalmarsund. I Kalmar har det blivit succé och forwarden har i år stått för sin poängmässigt bästa säsong i karriären. I grundserien stod Linus Malmström för 21 mål och 25 assist och den statistiken vill han nu öka på när laget går in i slutspelet. Första anhalten blir smålandsrivalen Växjö.

– Det ska bli sjukt kul och intressant. Man blir såklart lite extra taggad och man behöver ingen extra morot för att ge allt i de här matcherna. Det kommer vara fullt krig där ute och mycket känslor. Vi kommer få slåss för varenda centimeter, säger Linus Malmström till Innebandymagazinet.

Linus Malmström har stått för en fin debutsäsong i Kalmarsund och han vann tillslut den interna poängligan. Men det är inte bara poängen som ökat utan även antalet utvisningsminuter. I fjol satt Malmström åtta minuter i båset och i år har det blivit 22 minuter. Näst mest minuter i laget bakom Kevin Haglund.

– Jag vet inte varför, men det är många dumma utvisningar som gjort att det blivit så. Det är inget att skryta med men jag har blivit lite irriterad i slutet av matcherna när motståndarna börjar hålla på. Då har det väl hänt att jag tryckt till lite extra i närkamperna.

 

Har du umgåtts för mycket med Kevin Haglund?

– Nej, det kan jag inte lasta honom för (skratt).

Många minns nog den rafflande semifinalserien mellan Växjö och Kalmar för två år sedan. Då vann Kalmarsund i sjunde avgörande matchen och tog sig vidare. 

Den här säsongen har Växjö varit starkast och vunnit  båda mötena i grundserien. Linus Malmström känner stor revanschlust inför första kvartsfinalen och menar att laget har lärt sig mycket från de matcherna.

– Det har varit två jämna matcher där vi förlorade i sudden. I senaste matchen var vi dessutom i ledning, så det gäller för oss att försöka knyta ihop säcken och inte tappa på slutet. Det är små marginaler och vi vet att kommer vi bara upp i nivå så slår vi dem, avslutar Linus Malmström.

Matchguide SSL slutspel, kvartsfinal 1:7

Växjö - Kalmarsund

När och var: Torsdag 18:30 i Fortnox Arena i Växjö

Att notera:

Smålandsderbyt mellan Växjö och Kalmarsund bjuder alltid på jämna matcher och lagen har sedan 2010 mötts 25 gånger. Växjö har vunnit 16 gånger och Kalmarsund 9. Inget av lagen har gått mållösa från någon av matcherna.


TV: Rasmus Enström: "Han spelade otroligt fult"

Faluns stjärna utser tuffaste motståndarna han mött i SSL-karriären.


Promotion: Nu fyller vi Friends Arena, innebandy-Sverige!

Matchrapporter: Storvreta segrade och avgjorde mot Växjö Växjö tog sista chansen mot Storvretas Bra läge för Storvreta efter ny seger 2-0 i matchserien efter ny vinst för Storvreta mot Växjö Storvreta vann första matchen mot Växjö

Du kanske även vill läsa:
Tippar: Så slutar kvartsfinalerna - "Derbyt kan ta slut för fort"
Plus Tippar: Så slutar kvartsfinalerna - "Derbyt kan ta slut för fort"
Den här artikeln handlar om: