Artikelfoto: Per Wiklund och Expressen
SSL (Dam)

Jätteräddningen: "Bättre än Palicka"

ANNONS

Thorengruppens Lovisa Hedin stod för en enorm räddning i matchen mot Endre.

Serieledarna Thorengruppen såg ut att gå mot en ny promenadseger i senaste omgången mot Endre. Man ledde med 5-0 när halva matchen var spelad, men därefter skedde något ovanligt: Umeålaget släppte in tre mål på bara 42 sekunder och en nerv skapades i matchen.

Det kunde mycket väl blivit ett fjärde Endremål på raken, för minuten senare efter målkavalkaden så gavs Anna Moberg ett guldläge för att göra mål – men då stod landslagsmålvakten Lovisa Hedin i vägen och svarade för en av säsongens snyggaste räddningar.

Thorengruppen vann sedan matchen med 8-4.

Jämförs med Andreas Palicka och Tommy Salon

– Bättre än Palicka, sa kommentatorerna i Expressens TV-sändning och refererade då till handbollslandslagets målvakt med förnamnet Andreas.

Lovisa Hedin sa följande om räddningen i TV-sändningen:

– Jag är inte en målvakt som brukar kasta mig, så jag var nog chockad att jag kunde göra det. Men kul att jag kunde hjälpa laget och ta den bollen.

Daniel Jernberg, tränare i Thorengruppen:

– En enorm räddning, helt galen. En blandning mellan Palicka och Salo (Tommy, hockeymålvakt).

Du kan se räddningen i spelaren ovan.


TV: Rasmus Enström: "Han spelade otroligt fult"

Faluns stjärna utser tuffaste motståndarna han mött i SSL-karriären.


Promotion: Nu fyller vi Friends Arena, innebandy-Sverige!

Matchrapporter: Thorengruppen svenska mästare – vann SM-finalen dam i innebandy mot Pixbo Wallenstam Thorengruppen avgjorde efter rysare mot Täby 2-1 i matchserien – Thorengruppen segrade på nytt mot Täby Täby vann i sudden – har kvitterat mot Thorengruppen Thorengruppen sköna start – vann mot Täby

Den här artikeln handlar om: