Foto: Per Wiklund
SM-slutspel

Hyllningen: "Han kommer att sluta som en världsback"

ANNONS

Mullsjös tränare Johan Kilhblom lyfter fram succébacken inför kvällens första kvartsfinal.

Efter en vinst mot Helsingborg med 9-8 i sista grundserie matchen slutade Mullsjö på en sjätteplats i tabellen. När slutspelet nu drar i gång ställs man mot andraplacerade Falun som man mött fyra gånger tidigare den här säsongen, där det blivit tre förluster och en vinst. 

– Slutspelet är något annat men vi har en bra känsla inför det. Vi har sett vad vi gör när vi inte är nära dem men också vad vi gör bra när vi är nära dem. Vi känner till laget bra och har mött dem flera gånger tidigare, säger Johan Khilblom till Innebandymagazinet. 

För Mullsjös chanser i kvartsfinalserien är det viktigt att förstafemman håller i den form de haft under sluttampen av seriespelet, där har bland annat Pelle Tarenius stått för 57 poäng. Kihlblom är inte orolig för att formen skulle dippa nu. 

– De är superproffs och de vet vad de behöver göra fysiskt, mentalt och på planen för att vara i så god form som möjligt. Vi vet också att i ett slutspel är det kollektivet som gör det, säger Kilhblom. 

"Han kommer att sluta som en världsback"

Simon Möller har under säsongen stått för lite av ett genombrott och ses av Kihlblom som en viktig spelare, både för slutspelet och framöver. 

– Han har varit oerhört viktig, tagit enorma kliv och är nästan uppe på ett poäng per match. Han har den här säsongen gått från en stabil SSL-back till en toppback i ligan. Han är en spelare vi vill bygga framtiden på och han har helt rätt attityd för att nå sin fulla potential. Det här är bara början på hans resa och han kommer att sluta som en världsback, säger Kihlblom om Möller. 

I Falun har Malte Lundmark stått för en väldigt bra säsong med 60 poäng i serien. Kihlblom menar samtidigt att man inte kan vinna kvartsfinalserien genom att enbart stoppa en spelare. 

– Malte är fantastisk men Falun har tre formationer med världsklasspelare och vi behöver vara starka defensivt mot alla. Det är ju inte så att exempelvis Galante eller Cederström är några dåliga spelare heller. 

Kvartsfinalserien mellan Mullsjö och Falun inleds den 21 mars 18.30 i Guide Arena i Falun. 


TV: Rasmus Enström: "Han spelade otroligt fult"

Faluns stjärna utser tuffaste motståndarna han mött i SSL-karriären.


Promotion: Nu fyller vi Friends Arena, innebandy-Sverige!

Matchrapporter: Pixbo lyckades vinna mot IBF Falun IBF Falun reducerar serien mot Pixbo Pixbo tog ny seger mot IBF Falun IBF Falun vann tredje matchen – reducerar serien mot Pixbo 2-0 i matchserien efter ny vinst för Pixbo mot IBF Falun

Den här artikeln handlar om: