Foto: Christoffer Sturesson
#ibsilly

SSL-kvallagets första värvning

ANNONS

FBC Lerum firar föreningens allra första kvalplats till SSL med att presentera ett nyförvärv.

2012 sjösatte FBC Lerum ett projekt där damlaget och herrlaget tävlade om att gå upp till SSL. Man tog in en konsult som skulle driva projektet som hade tagit upp ett volleybollag från division sex till elitserien. Projektets mål var att innan 2017 ska damerna eller herrarna spela i SSL.

Det har tagit några år längre än den beräknade femårsplanen men nu har äntligen Lerums herrar chansen att ta klivet upp till SSL. Man är bara fem segrar till från att nå sitt mål.

Men redan nu har föreningen presenterat sitt första nyförvärv till kommande säsong och det är Rasmus Larsson från seriekonkurrenterna Fristad. 20-åringen var jumbons näst bästa poängplockare den här säsongen i allsvenskan södra. Han stod för 15 mål och sju assist.

– Det känns jättebra att kunna välkomna Rasmus till oss, vi har fått ett väldigt bra intryck av honom både innanför och utanför sargen och det ska bli kul att få arbeta med honom. Han är en ung lovande spelare som redan har god erfarenhet från seniorspel, lägg där till hans sunda inställning till innebandy så känns det som goda möjligheter att han ska kunna ta stora kliv i sin utveckling hos oss, säger tränare Anton Olofsson till lagets hemsida.

Fristad åkte ur allsvenskan och det ryktas om att Rasmus Larsson inte är den enda spelaren från Boråslaget som hamnar i Lerum. Även trean, fyran och femman i Fristads interna poängligan sägs vara aktuella. Jonas Similä, Axel Malmgren och Adam Sjölander. 

På söndag drar kvalet igång och då möter Lerum Warberg på bortaplan. När de möttes i serien så vann Warberg hemma med 9-6 och i Lerum slutade det 5-5. 

Läs även: 

Så spelas SSL-kvalet: Se schemat här  

Tippar SSL-kvalet: "Blir inte chockad om Sundsvall slår ut Visby"  


Topp 5: Innebandyregler att ändra - enligt läsarna

"Ni vill förbjuda dem, ni vill kasta dem i soporna - jag är beredd att hålla med"


Promotion: Nu fyller vi Friends Arena, innebandy-Sverige!

Matchrapporter: FBC Lerum gjorde sex mål i tredje perioden – vann stort mot Nilsby FBC Lerum klart för kval efter seger mot Kalmarsund FBC Lerum bröt Warbergs segersvit FBC Lerum vann trots uppryckning av Höllviken Seger för Hovslätt i toppmötet med FBC Lerum

Den här artikeln handlar om: