Foto: Per Wiklund
Mr. Silly
Mr. Silly med nya superheta rykten
ANNONS

Är en trefaldig världsmästare Sveriges nästa förbundskapten?

Om bloggen: Mr. Silly är Innebandymagazinets anonyma Silly season-bloggare som gjort stor succé med sin höga träffsäkerhet. Här kommer heta rykten och stoff att behandlas, och man ska som alltid i sillytider ta uppgifterna med en liten nypa salt.

Efter en invasion av utländska spelare som teasers inför att silly season drar igång på allvar, så börjar det nu att tisslas och tasslas om svenska spelare och tränare som vill byta miljö.

Jag brukar ju alltid hålla er på halster lite med de mindre nyheterna först för att sedan avsluta med buller och bång. Men den här gången tänkte jag börja med det som alla undrar. Nämligen vem som blir nästa förbundskapten för Sveriges damer?

Enligt mina källor så har förbundet intervjuat flera olika kandidater men den som står högst upp på listan nu ska vara Linn Lundström. Lundströms kontrakt med Dalen går ut efter SSL-kvalet så hon skulle kunna vara tillgänglig fullt ut för landslaget om några veckor. 

Om vi stannar kvar på ledarsidan så är Kalmarsunds herrar ute efter ny tränare och enligt mina källor så har smålänningarna fått nej från sitt första val. Men nu för man diskussioner med den före detta förbundskapten Ulf Halstensson, som senast var i Moras damer.  

RIG-spelare är ju alltid aktuellt vid denna tidpunkt och det har ju redan läckt ut lite spekulationer om var vissa kommer att hamna. Hampus Nydenfeldt har ryktats till Storvreta och enligt mina källor är det en done deal. Hans flickvän Linnea Hedman som också går ut RIG flyttar med och enligt mina källor så kommer hon att spela i Täby. 

Mina källor säger också att Täby kommer att gå all in på att försöka värva in Vilde Rundfloen från Nacka. Andra källor säger även att Rundfloen ska vara intresserad av att ta tillbaka sin landslagsplats igen och att hon därför kommer att lämna Nacka. Det kan rent av bli en bytesaffär till och med då jag har hört ryktas om att korsbandsskadade Kajsa Garpenbäck vill lämna Täby för just Nacka. 

Andra RIG-spelare som det pratas om är att Moa Kareståhl är klar för Thorengruppen och att tvillingarna Roos kommer att gå till Warberg. Något som mina källor säger blir sant.

Lösa rykten gör även gällande att Lenka Remesova tröttnat på att konkurrera med Johanna Birgersson mellan stolparna i Lund och att hon kan vara på väg till Malmö istället. 

Jag har tidigare nämnt att Pixbo är på jakt efter Mira Markström och de senaste rapporterna om det är att Markström har fullt fokus på kvalet till SSL med Jönköping och skulle inte de lyckas gå upp så ligger Pixbo bra till. 

Avslutningsvis två rykten om spelare som lämnar sina SSL-klubbar men som inte är klara för något nytt lag. Malin Lindgren lämnar Endre och Moa Jakobsson lämnar Falun. 

Det var allt för denna gång och som vanligt ska man ta alla rykten med en nypa salt. Jag har även en känsla av att jag kommer att återkomma ganska så snart igen för det håller på att hända stora grejer i flera klubbar.   


Topp 5: Innebandyregler att ändra - enligt läsarna

"Ni vill förbjuda dem, ni vill kasta dem i soporna - jag är beredd att hålla med"


Promotion: Nu fyller vi Friends Arena, innebandy-Sverige!

  

Den här artikeln handlar om: