Artikelfoto: Adam Troy. Video: innebandy.tv
#ibsilly

Han tar över Karlstad – som jagar tidigare Falun-spelare

ANNONS

Tränare klar – nu kan även poängstark forward ansluta.

Karlstad ramlade som nykomlingar nyligen ur Superligan. Det har sedan tidigare stått klart att man kommer spela kommande allsvenska säsong utan Peter Nordström som huvudtränare, detta då han valt att kliva av sin roll efter två år.

Nu har klubben hittat Nordströms ersättare. Värmlands Folkblad skriver att Johan Libäck blir ny huvudtränare för Karlstad framöver. 30-åringen är bekant med klubben sedan tidigare då han gjort sex säsonger där, han har också funnits med i damlagets ledarstab.

Efter tiden i Karlstad har han tränat Lockerud Mariestads i herrettan och senast Hertzögas division 2-lag.

“De andra lagen ska hata att möta oss”

Libäck blev kontaktad av Karlstad för några veckor sedan, och 30-åringen kände då omgående att uppdraget lät intressant.

– Sen har jag fått väga min satsning, med var föreningen står och tänker framöver. Det vi landat i känns jäkligt kul och jag är energifylld inför uppdraget. Det är en spelartrupp med stor vilja och hunger – det känns såklart kul att leda gänget, säger Libäck till Värmlands Folkblad.

Den nytillsatta tränaren vill att Karlstad ska fortsätta vara en tung lagmaskin – han säger att de andra lagen "ska hata att möta oss".

– Sen kommer vi föra spelet i många matcher och det handlar om fortsätta vara raka mot mål. Bygga in en tydlighet i vad vi gör med och utan boll. Sen ser jag också framåt att inget lag ska slå oss fysiskt.

Du kan se highlights från Kalmarsund-Karlstad i spelaren ovan.

Kan värva poängspruta: “Jag strävar uppåt”

Värmlands Folkblad skriver också att Karlstad jagar spelarförstärkning i form av Emil Hedström

Den poängfarlige forwarden har främst tillhört KAIS Mora under karriären men värvades av Falun inför årets säsong. Där blev speltiden knapp, 24-åringen fick främst hålla till i klubbens allsvenska lag innan han slutligen återvände till Mora i herrettan.

Hedström gjorde 14 poäng på lika många matcher i allsvenskan under årets säsong, i division 1 blev det 26 poäng på blott sju matcher.

Planen för Hedström är nu att flytta till Karlstad – i klubbens damlag spelar nämligen flickvännen Linnea Stenqvist.

– Jag strävar uppåt och ambitionen är att ta mig så högt som möjligt – men jag har inte bråttom. Säsongen som var blev lite hackig för mig, det finns väl lättare uppgifter än att ta plats i Falun.... Men jag tog med mig mycket därifrån, säger Hedström till Värmlands Folkblad.


TV: Rasmus Enström: "Han spelade otroligt fult"

Faluns stjärna utser tuffaste motståndarna han mött i SSL-karriären.


Promotion: Nu fyller vi Friends Arena, innebandy-Sverige!

Matchrapporter: Kalmarsunds seger spiken i kistan för Karlstad – som åker ur serien IBF Falun vinnare mot Karlstad – avgjorde i förlängningen Karlstad segrare hemma mot Nykvarns IF Karlstad avgjorde i förlängningen mot JIK Karlstad vann trots uppryckning av Mullsjö

Den här artikeln handlar om: