Artikelfoto: Per Wiklund
SSL (Herr)

Gillek hyllar Pixbo: "De behöver inte mycket för att göra mål"

ANNONS

I en av de fyra kvartsfinalerna så ställs Pixbo mot Linköping.

Pixbo slutade trea i grundserien och fick välja kvartsfinalmotståndare efter Storvreta och Falun. Det stod mellan Kalmarsund och Linköping och då valde göteborgarna Linköping. 

– Det valet var ganska klart när vi hade haft möte med spelarna och vi tränare hade suttit ner och funderat på vad vi ville möta i en kvartsfinalserie. Vi har gått bra mot dem i serien och kul att möta ett nytt lag i kvartsfinalen iår (förra säsongen mötte Pixbo Kalmarsund i kvartsfinal). Vi tycker ändå att vi har ganska bra koll på dem och sen är det också en skönare resa, säger Pixbotränaren Patric Löfborg.

Lagen har möts två gånger under säsongen och båda matcherna har Pixbo vunnit med 7-3. Löfborg menar ändå på att det finns en hel del som fortsättningsvis måste sitta för att man ska prestera lika bra i slutspelsmatcherna.

Du kan se höjdpunkterna från lagets senaste möte i spelaren ovan.

– Det krävs att vi fortsätter spela ett bra anfallsspel, som vi har gjort under våren här. Fortsatt hålla fart på boll och fötter och vara kreativa i det offensiva. Sen krävs det att våra spetsspelare går in och avgör matchen, det är så det är i slutspel, det är ett helt annat sätt att spela på. Det kommer bli mycket mer fysiskt och det gäller att vi står upp även i den fysiska kampen på banan, men det kommer förhoppningsvis vara vår offensiv som avgör den här matchserien.

Linköpings tränare David Gillek ser framemot att ta sig an Pixbo i kvartsfinalserien.

– Det ska bli skitkul framförallt, sen får man ju se vart det tar vägen spelmässigt. Man får väl en liten känsla efter första matchen, men det blir en tuff motståndare. Pixbo har gjort en bra säsong och vunnit svenska cupen så det är klart att det blir en tuff utmaning för oss. Vi känner ändå att vi har alla möjligheter att vinna kvartsfinalserien så vi ser framemot det helt enkelt.

Gillek är tydlig med att det kommer krävas bra prestationer från deras håll för att kunna rubba Pixbo.

– Det handlar om att vara disciplinerade både i försvar och anfallsspel. Pixbo har spets framåt och de behöver inte mycket för att göra mål så det gäller att vi är noggranna i vårt försvarsspel och inte bjuder dem på massa gratislägen. Vi vill vara väldigt disciplinerade och sen framåt behöver vi vara effektiva när vi väl får lägena.  

Såhär spelas kvartsfinalserien:

Kvartsfinal 1: 22 mars, 19.00, Wallenstam Arena
Kvartsfinal 2: 24 mars, 13.00, Linköpings Sporthall
Kvartsfinal 3: 26 mars, 18.30, Wallenstam Arena
Kvartsfinal 4: 29 mars, 15.00, Linköpings Sporthall
Kvartsfinal 5: 31 mars, 16.00, Wallenstam Arena
Kvartsfinal 6: 3 april, 18.30, Linköpings Sporthall
Kvartsfinal 7: 5 april, 19.00, Wallenstam Arena

Matcherna sänds på Expressen.


TV: Rasmus Enström: "Han spelade otroligt fult"

Faluns stjärna utser tuffaste motståndarna han mött i SSL-karriären.


Promotion: Nu fyller vi Friends Arena, innebandy-Sverige!

Matchrapporter: Storvreta mästare – vann SM-finalen herr i innebandy mot Pixbo Pixbo lyckades vinna mot IBF Falun IBF Falun reducerar serien mot Pixbo Pixbo tog ny seger mot IBF Falun IBF Falun vann tredje matchen – reducerar serien mot Pixbo

Den här artikeln handlar om: