Video: Innebandy.tv
Foto: Idrottsfoto
#ibsilly

Alexander Rudd kan spela i division 1 nästa säsong

ANNONS

Öppen för en fortsättning i Gävle: "Spelar han så spelar han i GGIK"

Sommaren 2022 gjorde dåvarande SSL-laget Gävle klart med superstjärnan Alexander Rudd, som då anslöt från schweiziska Ad Astra Sarnen.

Rudd svarade för 38 poäng på 23 matcher under sin första säsong med gästrikarna men det räckte inte för att rädda kvar laget i SSL, istället väntade spel i allsvenskan den här säsongen.

Där har Rudd bara stått uppsatt i 12 matcher och har på dessa stått för 16 poäng. Även den här säsongen slutade med moll för Gävle som åkte ur på nytt, till höst spelar man i tredjedivisionen för första gången sedan 2013/14.

I klippet ovan kan ni se highlights från matchen mellan Järfälla Bele-Gävle från den senaste allsvenska omgången.

"Det han sagt är att han är revanschsugen"

Alexander Rudd sitter nu på ett utgående kontrakt men Gävle är hoppfulla kring att få behålla den 61-faldige landslagsmannen.

– Ja, det han sagt är att han är revanschsugen, han har haft en del skador under säsongen, och vill fortsätta. Spelar han så spelar han i GGIK, säger klubbansvarige Peter Nordqvist till Gefle Dagblad.

Gävles andra stora stjärna, Billy Nilsson, har även han aviserat att han vill fortsätta spela med klubben.  

– Vi vill fortsätta bygga laget runt ett gäng rutinerade spelare och sedan fylla på med våra unga talanger. Vi hade sju från den egna akademiverksamheten i truppen den här säsongen, fortsätter Nordqvist. 


TV: Rasmus Enström: "Han spelade otroligt fult"

Faluns stjärna utser tuffaste motståndarna han mött i SSL-karriären.


Promotion: Nu fyller vi Friends Arena, innebandy-Sverige!

Matchrapporter: Förlust för Gävle GIK mot Järfälla Bele med 7-11 Visby starkast – avgjorde i förlängningen mot Gävle GIK Adrian Olsson det stora utropstecknet när Gävle GIK slog Älvsjö Efter sex förluster i rad – äntligen är sviten bruten för Gävle GIK Fiaskosäsong för Gävle GIK – som åker ur serien

Den här artikeln handlar om: