Video: Highlights från Lerums senaste match mot Nilsby.
Bilder: Innebandy.tv
SSL-kval

Poängkungen om SSL och framtiden: “Det jag vet är att..."

ANNONS

Lerum ska kvala till SSL och lagets poängkung och trotjänare Joel Ekström vill leda laget hela vägen: “Hade betytt jättemycket”.

Lerum tog en historisk tredjeplacering i allsvenskan södra och ska nu kvala för att nå SSL. En av lagets frontfigurer heter Joel Ekström och han säger så här om lagets bedrift.

– Det är vår överlägset bästa säsong och det är första gången i klubbens historia som vi kvalar till SSL.

Joel fortsätter:

– Utåt sett var det nog ingen som trodde att vi skulle nå topp fyra, men internt har vi såklart haft en go känsla att det skulle gå.

Joel Ekström har varit en av de absolut bästa spelarna i allsvenskan under många år och det har funnits flera lag från SSL som varit intresserade av hans tjänster. För ett par säsonger sedan testade Joel vingarna i Mullsjö men återvände till Lerum efter bara ett par matcher. 2022 var han klar för spel i Jönköping, men valde att lämna innan han ens hunnit debutera. Joel förklarar varför det inte fungerade.

Joel Ekström gjorde säsongen 2021/22 tre matcher för Mullsjö och stod totalt för fyra poäng. Foto: Per Wiklund

– Det finns lite olika anledningar men när jag var i Jönköping mådde jag psykiskt dåligt så då var det personliga skäl som gjorde att jag flyttade hem. Sen har det inte passat med jobb och sådant. Jag vill spela i Lerum, jag trivs här och jag tycker det är sjukt roligt.

Joel Ekström vann i år poängligan i allsvenskan på 53 poäng, en poäng före Wille Knuthas i Hovslätt. När Innebandymagazinet intervjuade honom tidigare i vintras efter vinstmatchen mot Partille, var han inte nöjd över sin poängproduktion. Nu är Joel inte lika missnöjd. 

– Jag skulle ljuga om jag sa att jag var missnöjd. När Fredrik Bäckman återvände från Jönköping höjde han poängnivån i vår femma och vi har ett fint samarbete där vi gör varandra bättre. Det känns som att han var den sista pusselbiten i vårt lag.

“Nästa år är lite oklart för mig och det är mycket som måste stämma i mitt liv” - Joel Ekström

På söndag inleder Lerum kvalet mot seriekonkurrenten Warberg. Det är första steget mot SSL och Joel berättar vad det hade betytt att ta upp moderklubben i högstaligan.

– Det hade såklart varit häftigt men framförallt hade det varit väldigt stort att få vara med från liten knatte, till division 1, etablera oss i allsvenskan och slutligen nå SSL. Det hade betytt jättemycket för mig och för många andra i Lerum.

Foto: Christoffer Sturesson

Vad betyder Lerum för dig personligen? 

– Jag tror de flesta vet vad Lerum betyder för mig. Det är en klubb som jag tillhört sen jag var sex år. Det har varit en rutin att komma hit fyra dagar i veckan och träna. I princip alla mina kompisar kommer från innebandyn och att komma ner till hallen är som att hänga med ett stort kompisgäng. Lerum är en klubb som betyder jättemycket för mig och en klubb jag alltid kommer ha en koppling till.

Kommer du spela i Lerum oavsett serietillhörighet nästa säsong?

– Mitt fokus ligger på Lerum och jag kommer inte byta klubb. Nästa år är lite oklart för mig och det är mycket som måste stämma i mitt liv. Det jag vet är att om jag spelar innebandy nästa år så blir det i Lerum, avslutar Joel Ekström.


TV: Rasmus Enström: "Han spelade otroligt fult"

Faluns stjärna utser tuffaste motståndarna han mött i SSL-karriären.


Promotion: Nu fyller vi Friends Arena, innebandy-Sverige!

Matchrapporter: FBC Lerum gjorde sex mål i tredje perioden – vann stort mot Nilsby FBC Lerum klart för kval efter seger mot Kalmarsund FBC Lerum bröt Warbergs segersvit FBC Lerum vann trots uppryckning av Höllviken Seger för Hovslätt i toppmötet med FBC Lerum

Den här artikeln handlar om: