Artikelfoto: Per Wiklund och Expressen.
SSL (Dam)

Tränarens dom efter dagens SSL-drama: "Blir vi två det handlar om"

ANNONS

Det blir spänning enda in i det sista i Superligan: "Åkersberga ska ju inte slå Pixbo"

Åkersberga stod för en skräll under söndagen. Superligans nästjumbo besegrade Falun hemma med 6-4, ett motstånd man tidigare haft stora problem mot. Det matchavgörande 4-3-målet gjordes i tredje perioden av Mina Lyth, och när dryga två minuter återstår kunde Mikaela Jönsson spika slutresultatet till 6-4 – detta i hennes sista hemmamatch för sitt "Ackers".

– Det känns bra under hela matchen. Det gör ingenting att de får göra första målet. Tidigare under säsongen har det kommit åt oss, vi har gått ner i energi, tempo och laddning, men jag tycker inte vi gör det idag. Vi trummar på, följer våran plan, jobbar bra i försvaret och spelar med både tålamod och självförtroende där ute, och det är jäkligt härligt, sa Jönsson i Expressens TV-sändning efter matchen.

Du kan se matchens höjdpunkter i spelaren ovan.

Täby vann direkt efter tränarbytet

Samtidigt så spelade bottenkonkurrenten Karlstad en viktig match hemma mot ett formsvagt Täby. Gästerna, som gjorde sin första match utan förre huvudtränare Rickard Wellsmo, vann med 3-2 vilket innebar att de säkrade fjärdeplatsen.

Resultatet innebär också att Karlstad ligger på samma poäng, 20,  som Åkersberga inför slutomgången. Värmländskorna ligger ovanför strecket, framför Åkersberga på målskillnad, och möter Västerås Rönnby hemma i slutomgången. För Åkersberga del väntar en tuff uppgift borta mot Pixbo. Även Mora, som har 22 poäng efter att ha slagit Kalmarsund idag, är indragna i bottenstriden, och de möter Malmö hemma i sista omgången.

"Det blir vi och Åkersberga det handlar om"

Nu väntar ett spännande drama i omgång 26 som avgörs nästa lördag – du kan se tabellen längre ner.

Mattias Karlsson, tränare i Karlstad, tror att det blir hans eget lag och Åkersberga som slåss om att klara sig kvar. 

– Det blir väl så i och med att Kalmarsund ställer sin andramålvakt mot Mora. Falun vet jag inte om dem var på plats i Stockholm ens, sa han i Expressens TV-sändning efter deras förlust.

– Det blir vi och Åkersberga det handlar om i sista omgången. Malmö har ju ingenting att spela för så jag tror Mora vinner den matchen. Åkersberga ska ju inte slå Pixbo om de är påkopplade, naturligtvis inte. Det gäller då att vi gör vårat jobb hemma mot Rönnby samtidigt och spelar som idag. Alla tjejerna tar jobbet, ligger rätt i positionerna. Då kommer det bli en jämn match också hoppas jag.

Söndagens resultat i SSL 

Västerås Rönnby-Lund 8-1

Kalmarsund-KAIS Mora 7-9

Åkersberga-Falun 6-4

Endre-Thorengruppen 4-8

Karlstad-Täby 2-3

Matchrapporter: Thorengruppen avgjorde efter rysare mot Täby 2-1 i matchserien – Thorengruppen segrade på nytt mot Täby Täby vann i sudden – har kvitterat mot Thorengruppen Thorengruppen sköna start – vann mot Täby Rönnby IBK lyckades bärga segern mot IBF Falun

Den här artikeln handlar om: