Video: Innebandy.tv
Foto: Christoffer Sturesson
Allsvenskan södra

Partilles tränare: "Spännande hela vägen in i kaklet"

ANNONS

Partille har en tuff uppgift framför sig under söndagen.

Det återstår bara en omgång av herrarnas allsvenskan och för flera lag avgörs säsongen först då. Ett av dessa lag är Partille, som för närvarande ligger på en sjunde plats i tabellen. Den placeringen räcker inte för att hålla sig kvar i allsvenskan iår. Man har tre poäng upp till Höllviken, som har platsen som innebär kval för att hålla sig kvar i serien. Partilles tränare Ricard Carlsson förklarar att det varit en speciell säsong:

– Vi har ju gått in i den här säsongen som alla andra. Alla har fattat att det skulle vara stor dramatik i slutet av säsongen och det blev det ju verkligen. Man har ju levt med detta enda sen premiärmatchen, när det är så många lag som åker ur och det är så tajt med att fyra kvalar upp, en håller sig kvar och en kvalar ner. Då har man ju levt med tanken att det kommer vara spännande hela vägen in i kaklet och det blev det ju verkligen. 

I helgen ställs man mot Fagerhult Habo i en avgörande match. Själv måste Partille ta tre poäng, men samtidigt måste Höllviken tappa alla tre poäng mot Warberg för att man ska gå om Höllviken i tabellen.

– Nu ska ju inte fokus ligga på de andra, men just när det gäller Höllviken så går vi ju bara in med tanken att de ska förlora, det finns ju ingen annan tanke som kan vara bra för oss. Vi kan ju bara räkna med att de förlorar och så får vi göra vårat jobb. Tar de poäng så kan vi inte göra något åt det, säger Carlsson och fortsätter:

– Vårat fokus ligger såklart på Fagerhult, vi möter ett väldigt starkt Fagerhult som ligger i toppen av formtabellen. Samtidigt har vi tyvärr haft en riktigt dålig form sen i julas så att vi ligger väl halvt i botten i formtabellen. 

Träningsveckan ser ganska normal ut för Partille, men det finns vissa saker man jobbar lite extra med inför söndagens match.

– Fokuset ligger på hur Fagerhult spelar och vi går in i den här veckan genom att jobba med de grejer vi brukar göra när vi möter Fagerhult eller andra högt tryckande lag. De spelar ju med en hyfsat hög press, så mycket intensitet. Det är det vi jobbar extra hårt med med killarna denna vecka, säger Carlsson.

Matchen mellan Fagerhult och Partille spelas på söndag klockan 13.00. Samtidigt möter Höllviken Warberg på bortaplan.


Topp 5: Innebandyregler att ändra - enligt läsarna

"Ni vill förbjuda dem, ni vill kasta dem i soporna - jag är beredd att hålla med"


Promotion: Nu fyller vi Friends Arena, innebandy-Sverige!

Matchrapporter: Fiaskosäsong för Partille – som åker ur serien Revansch och tre poäng för Lillån IBK Partille tog revansch på Strängnäs Lund Elit gjorde tre mål i tredje perioden – vann stort mot Partille Målfest när Partille krossade Fristad i Partillebohallen

Den här artikeln handlar om: