Artikelfoto: Per Wiklund
SSL-kval

Klart: De möts i kvalet till Superligan

ANNONS

Favoriterna AIK höll för trycket i sista omgången – möter nu Dalen.

I allsvenskan norra så fanns det bara en placering som det var något drama kring inför slutomgången: IBF Dalen och Örnsköldsvik slogs för att sluta fyra och därmed säkra en plats i nya allsvenskan.

Dalen var piskade till att ta fler poäng än Örnsköldsvik och man ställdes mot ett redan nedflyttat Umeå City, ett lag som i omgången innan bara kommit till spel med blott åtta utespelare. Idag hade de med elva stycken och det verkar ha gett effekt för de skrällde och vann mot Örnsköldsvik, detta efter ett sent 4-3-avgörande med sjutton sekunder kvar att spela. Målet gjordes av Ida Gatugård som tidigare representerat just Dalen.

IBF Dalen får kvala för att klara sig

Örnsköldsviks 5-2-förlust borta mot serieledande IBK Dalen gjorde därmed ingenting för lagets öde, de kvalificerar sig för nya allsvenskan. För IBF Dalen väntar kval för att klara sig kvar.

Johanna Blomquist, assisterande tränare i Örnsköldsvik, om dagens match:

– Vi börjar matchen bra, där vi är stabila i försvaret och har bra koll på Dalens anfallsspel. I andra börjar vi tappa i försvarsspelet och får lite svårt med att lösa deras höga press. Vi gör en bra insats och trots förlusten idag så är vi nöjda eftersom vi är klara för fortsatt spel i allsvenskan nästa säsong.

AIK följer med Älvsjö till SSL-kvalet

Det utspelades dramatik även i allsvenskan östra under söndagen. Storvreta och AIK gjorde upp vem som skulle följa med seriesegrarna Älvsjö i SSL-kvalet. AIK låg inför slutomgången tvåa, en poäng före Storvreta.

"Gnaget" hade enklast möjliga motstånd sett till hur tabellen såg ut, de tog emot jumbon Täby hemma. Solnaiterna klarade också av sin uppgift utan några problem, de vinner matchen med 5-1 och är därmed klara för kval. Storvreta vann sin match mot Alunda förgäves med 3-2.

Du kan se höjdpunkterna från AIK-Täby i spelaren ovan. Bilder från innebandy.tv.

Dagens resultat innebär att följande lag möts i kvalet till SSL

IBK Dalen-AIK

Sundsvall-Älvsjö

Telge-Lindome

Skoghall-Jönköping


Topp 5: Innebandyregler att ändra - enligt läsarna

"Ni vill förbjuda dem, ni vill kasta dem i soporna - jag är beredd att hålla med"


Promotion: Nu fyller vi Friends Arena, innebandy-Sverige!

Den här artikeln handlar om: