Artikelfoto: Bejto Demiri
SSL (Dam)

Kalmarsunds mardröm: "Det är sjukt egentligen"

ANNONS

Tre spelare skadade sig i 7-9-förlusten mot KAIS Mora.

Under gårdagen stod det klart att Kalmarsund säkrat en plats i slutspelet, detta för andra säsongen i följd. 

Den efterföljande söndagen var däremot inte lika trevlig: Man förlorade mot KAIS Mora hemma med 7-9 och under matchens gång fick man även se tre spelare skada sig: Ellen Gunnarsson och Amanda Lind lämnade båda matchen i smärtor, medan Karen Farnes fick kliva av med en baksida.

– Det är sjukt egentligen, tre skador pang pang. Det är klart att det sätter sig lite i huvudet på oss också. Det präglar matchbilden, sa Sheffield i Expressens TV-sändning.

Mora i bra sits inför slutomgången

Hos Mora var läget muntrare. Dalalaget reste sig efter den tuffa starten där man hamnade i ett tidigt 0-2-underläge, och tog sedan tre blytunga poäng i kampen om nytt kontrakt.

– Det är en jävla krigarinsats av tjejerna idag. Vi får en riktigt jävla dålig start. Att resa oss från den starten och ändå utmana i alla fall deras förstafemma i ett bra försvarsspel, om man säger så, och sedan kunna vara jäkligt sylvassa och effektiva i våra spelvändningar, det är…jag är jätteglad idag. Sedan, hur långt det räcker, det vet jag inte. Det finns andra lag som spelar matcher, sa Moras tränare Bruno Lundberg i sändningen.

Nu räcker det med tre poäng mot Malmö – som inte har något att spela för – i slutomgången för att nykomlingen ska säkra nytt kontrakt.

– Det är fortfarande ett väldigt bra lag som vi kommer möta. Vi kommer njuta av en bussresa först och främst, på ett antal timmar, sedan kommer vi börja jobba inför Malmö-matchen. Det kommer bli en tuff match oavsett och vi behöver fokusera på det vi behöver göra. Allting annat som inte vi kan styra låter vi vara, fortsatte Lundberg.

Du kan se matchens höjdpunkter i spelaren ovan. 


Topp 5: Innebandyregler att ändra - enligt läsarna

"Ni vill förbjuda dem, ni vill kasta dem i soporna - jag är beredd att hålla med"


Promotion: Nu fyller vi Friends Arena, innebandy-Sverige!


 

Matchrapporter: Thorengruppen avgjorde efter rysare mot Kalmarsund Tre matchbollar för Thorengruppen efter ny seger Smakstart för Thorengruppen – vann mot Kalmarsund Dominika Buczek gjorde två mål när Kalmarsund vann mot IBK Lund Malmö FBC avgjorde i förlängningen mot Kais Mora

Den här artikeln handlar om: