Video: Rasmus Enström om tuffaste spelarna han mött i SSL.
Foto: AC Kårhag, Magnus C Lydahl och Per Wiklund
Sammanställning

Matcherna och streckstriderna att hålla koll på under lördagen

ANNONS

Här är matcherna att följa när flera toppligor spelar sin sista omgång idag.

SSL Herr

 

Matcherna att hålla koll på

16.00 Kalmarsund-Karlstad

16.00 Pixbo-AIK

16.00 Hagunda-Nykvarn

I herrarnas Superliga har vi en rafflande bottenkamp att se fram emot där AIK, Karlstad och Nykvarn slåss om nytt kontrakt. Nykvarn ligger sämst till men har den på pappret enklaste uppgiften framför sig då man möter redan avsågade jumbon Hagunda. Samtidigt ska man komma ihåg att Dalen hade exakt samma förutsättningar förra säsongen när de oväntat förlorade mot jumbon Gävle, något som resulterade i nedflyttning.

Herrallsvenskan 

Matcherna att hålla koll på

13.30 Skälby-Djurgården

Mer spännande än så här blir det inte! Lagen ligger alltså på samma poäng inför sista omgången där man möter varandra. Det som står på spel är en plats i den nya allsvenskan, laget som blir femma är direktkvalificerade dit medan sexan får kvala sig kvar, detta mot division 1-motstånd.

SSL Dam

15.00 Malmö-Pixbo

16.00 Lockerud Mariestad-Warberg

Här lever streckstriden både när det kommer till att säkra kontrakt och att ta sig till slutspel. Malmö måste ta minst en poäng mot topplaget Pixbo för att slutspelsdrömmen ska leva men ser man till historiken kommer det bli svårt – lagen har mötts 20 gånger och då har Malmö bara tagit en ynka poäng. Mycket tyder därför på att Lund och Kalmarsund säkrar sin slutspelsplats idag.

Warberg slåss om nytt kontrakt och möter ett Lockerud Mariestad som åkte ur förra omgången. Vinner Warberg dagens match efter full tid så är SSL-existensen säkrad.

Damallsvenskan 

Västa

17.00 Huddinge-Berg

17.00 GS 86-Katrineholm

Här ska det till ett större mirakel för att någon spänning ska uppstå. Berg måste ta tre poäng mer än Katrineholm och samtidigt ta in 13 mål i målskillnad.

Södra 

13.00 Craftstaden Oskarshamn-Olofström

13.00 Lindås-Fristad

13.00 Växjö-Lindome

Ska man följa någon serie idag så är det denna. Här står mycket på spel i tre av fyra matcher! Störst dramatik är det mellan Växjö och Lindome då lagen gör upp om sista kvalplatsen – det är Lindome som måste vinna efter full tid för att gå om smålänningarna. Längre ner i tabellen så slåss Craftstaden och Lindås om femteplatsen som innebär man får kvala sig kvar. Lagen står på samma poäng och möter varsitt avsågat bottenlag.

Kvalspel

Det spelas också kval till allsvenskan herr och dam under dagen, där väntar första matchen av tre.

Herrar

13.00 Rasbo-Borlänge

13.00 Berg-Örebro

14.00 Tullinge-Hässelby

17.30 Lindås-Skoghall

Damer

16.30 Umeå Västra-Team Kalix


Topp 5: Innebandyregler att ändra - enligt läsarna

"Ni vill förbjuda dem, ni vill kasta dem i soporna - jag är beredd att hålla med"


Promotion: Nu fyller vi Friends Arena, innebandy-Sverige!

Den här artikeln handlar om: