Video: Innebandy.tv
Foto: AC Kårhag
Allsvenskan (Dam)

Lindome kan snuva Växjö på kvalplatsen: “Vi har varit uträknade”

ANNONS

Lindome har smugit med i toppen av Allsvenskan och nu har laget chansen att “sno” kvalplatsen från Växjö. Allt avgörs på lördag när lagen möts.

Jönköping är redan klara seriesegrare i Allsvenskan Södra och därmed klara för kvalspel till SSL. Växjö innehar andraplatsen och behöver ta minst två poäng i sista matchen mot Lindome för att säkra en plats i kvalet. Men Lindome ligger endast en poäng bakom och känner vittringen av en kvalplats. Lindomes poängmaskin Kajsa Högemark vill gärna motbevisa alla kritiker och ta en kvalplats.

– Det hade känts kul, framförallt eftersom vi då bevisar för hela innebandysverige att vi är att räkna med. Vi har varit uträknade av alla, framförallt av media som skrivit att vi inte är tillräckligt starka i år. Det hade varit gött att visa alla att vi kan ta oss upp på toppen, säger Kajsa Högemark till Innebandymagazinet.

Mycket fokus har legat på kampen mellan Växjö och Jönköping, vilket lett till att många räknat bort lagen där under som eventuella utmanare. Men det kan vända snabbt. Efter två raka förluster för Växjö, är Lindome plötsligt med i kampen om en kvalplats. Något som Kajsa Högemark inte trodde på för ett par omgångar sedan.

“Jag var inne på att sluta"

– Vi ledde serien precis innan jul, sen hamnade vi en dipp och kände att vi behövde prioritera att hålla oss kvar. Sen hittade vi tillbaka och vann två gånger mot Partille och en gång mot Jönköping, så jag tycker vi förtjänar att vara där vi är.

Kajsa Högemark har varit med länge och representerat en rad klubbar i Göteborgsområdet, men hon har aldrig producerat så mycket poäng som den här säsongen. Kajsa ligger inför sista omgången tvåa i poängligan med 35 poäng. Kajsa berättar att hon efter förra säsongen var nära att lägga klubban på hyllan.

– Jag var inne på att sluta, men jag hittade glädjen i Lindome och i år har jag inte  brytt mig så mycket om poängen. Jag har funnit ett lugn och bara kört på liksom. Jag känner mycket folk här och det är ett gött gäng. Det är en bidragande orsak till att det gått så bra i år.

Växjö har två raka förluster. Tror du de är nervösa inför matchen mot er?

– De har hamnat i en liten svacka och det kan vara till vår fördel. Sen tror jag att de är ganska revanschsugna och vill studsa tillbaka.

Ni förlorade mot Växjö med 4-3 i det tidigare mötet. Hur ska ni slå dem i Fortnox Arena på lördag?

– Senaste matchen kändes ganska bra men vi höll inte hela vägen. Jag minns att det var en av de tråkigaste förlusterna under hösten, så den här gången krävs det att vi är påkopplade i hela matchen. Det är flera i laget som mött dem innan, så vi vet vilka de är och hur de spelar. Det är kul att det är en match som gäller något och att det blir spännande in i det sista, avslutar Kajsa Högemark.

Matchguide Allsvenskan Södra

Växjö - Lindome

När och var: Lördag 13:30 i Fortnox Arena i Växjö.


Topp 5: Innebandyregler att ändra - enligt läsarna

"Ni vill förbjuda dem, ni vill kasta dem i soporna - jag är beredd att hålla med"


Promotion: Nu fyller vi Friends Arena, innebandy-Sverige!

Den här artikeln handlar om: