Video: Magnus Fredriksson om efterspelet från kaosmatchen.
Foto: Per Wiklund
SSL (Herr)

Inför ödesmatchen - statistiken som AIK vill blunda för

ANNONS

AIK sitter rejält i klistret och riskerar att åka ur SSL. På lördag tar sig laget an Pixbo, men statistiken mot göteborgarna är allt annat än smickrande.

I fjol säkrade AIK kontraktet i sista omgången. I år kommer det återigen att avgöras i sista matchen. AIK:s tränare Magnus Jäderlund är trots den prekära situationen lugn inför bortamatchen mot Pixbo. 

– Skarpt läge är det i varje match från omgång ett, så det är inget nytt. Vi känner oss avslappnade och ser fram emot helgen, säger Magnus Jäderlund till Innebandymagazinet.

Varför är ni indragna i bottenstriden även i år?

– SSL är världens bästa liga och vi var nykomlingar i fjol och säkrade kontraktet i sista omgången. Läget är ungefär detsamma nu som då, men vi har dock tagit sex poäng mer än förra året vid samma tidpunkt. Vi hade behövt vinna ett par av våra jämna matcher som gått till förlängning för att på allvar kunna slåss om en slutspelsplats. Det tar tid för nykomlingar att etablera sig i SSL eftersom de etablerade lagen håller sina tabellpositioner år efter år.

På lördag åker AIK till Göteborg och om man vill vara helt säker på att säkra kontraktet krävs det minst två poäng mot Pixbo. AIK har råd att förlora men då krävs det att antingen Nykvarn eller Karlstad förlorar sina matcher. 

Pixbo har dessutom kommit att bli en riktig mardrömsmotståndare för AIK och göteborgarna har fem raka vinster i SSL sedan 2017. De tre senaste mötena mellan lagen i ligan har slutat 14-6, 11-6 och 11-5 till Pixbo. Magnus Jäderlund väljer att fokusera på annat.

– Vi vann mot Pixbo med 4-3 i cupen på bortaplan, så det tittar vi en del på när vi förbereder oss inför matchen. 

Vad tror du blir nyckeln för er i att rubba Pixbo och ta poäng?

– Vi måste spela smart, vara noggranna och effektiva för att vinna mot Pixbo, avslutar Magnus Jäderlund.

Matchguide SSL

Pixbo - AIK

När och var: Lördag 16:00 i Wallenstam Arena i Göteborg.

Att notera: 

Pixbo är ett starkt hemmalag och har endast förlorat en match i Wallenstam Arena efter ordinarie tid under årets säsong i SSL. 

AIK är ungefär lika bra poängmässigt på hemma och bortaplan i SSL. Laget har tagit 15 poäng hemma och 11 poäng borta.


Topp 5: Innebandyregler att ändra - enligt läsarna

"Ni vill förbjuda dem, ni vill kasta dem i soporna - jag är beredd att hålla med"


Promotion: Nu fyller vi Friends Arena, innebandy-Sverige!

Matchrapporter: Storvreta mästare – vann SM-finalen herr i innebandy mot Pixbo Pixbo lyckades vinna mot IBF Falun IBF Falun reducerar serien mot Pixbo Pixbo tog ny seger mot IBF Falun IBF Falun vann tredje matchen – reducerar serien mot Pixbo

Den här artikeln handlar om: