Artikelfoto: Per Wiklund och Innebandy.tv
#ibsilly

Uppgifter: Linköping värvar från allsvenskan

ANNONS

Kommer lämna för SSL – Linköping uppges bli nya laget.

SSL-sjuan Linköping har gjort klart med ett nyförvärv till kommande säsong, enligt uppgifter till Expressen.

Spelaren det rör sig om är Viktor Seth, vars storebror Oskar redan spelar med östgötarna. Seth den yngre är född 2002 och kommer från fyra raka säsonger i allsvenskan med Strängnäs.

Hittills under den här säsongen så har Seth – som är center/forward – gjort 21 poäng (12+9) på lika många matcher.

Strängnäs meddelade under torsdagskvällen att Seth kommer att lämna för en klubb i SSL:

"Sedan Viktor anslöt till SIBK under säsongen 19/20 har Strängnäspubliken följt hans fina utveckling från junior till etablerad allsvensk spelare med stark karaktär där laget allt sätts i främsta rummet. Utöver att vara väldigt omtyckt och uppskattad i truppen så är Viktor en stor favorit hos många av föreningens ungdomsspelare.

Tränare Johan Jönsson ser i Viktor en lättcoachad, alltid väl förberedd och placeringssäker spelare som kommer att lyckas väl i SSL med sin fortsatta utveckling.

Strängnäs IBK önskar Viktor all lycka i SSL till hösten och tackar för allt hårt jobb under dina säsonger i Strängnäströjan."

Strängnäs, som inom kort ska kvala till SSL, har även tappat sin storstjärna Adam Nilsson till nästa säsong – han kommer spela för schweiziska laget Chur.

Uppdatering 09.07: Linköping har bekräftat värvningen av Seth.

-Det känns ruggigt kul att få testa vingarna i SSL och dessutom äntligen få spela i samma lag som brorsan. Sen trivs jag i Strängnäs och det blir tufft att lämna kompisarna men när chansen finns att få spela i SSL kände jag att jag måste ta den. Sen förstår jag givetvis att steget från allsvenskan till SSL är jättestort, men jag är beredd att satsa allt nu för att ta en plats i laget, säger Seth i ett pressmeddelande.

Linköpings tränare David Gillek: 

-Jättekul att Viktor är klar för oss. Vi har följt Viktor en längre tid och vi tycker han har utvecklats för varje säsong i allsvenskan med Strängnäs och nu känns det som helt rätt läge att han tar steget till SSL och ansluter till Linköping. Viktor har spännande egenskaper som vi tror han kommer utveckla ännu mer i vår miljö.
 


Topp 5: Innebandyregler att ändra - enligt läsarna

"Ni vill förbjuda dem, ni vill kasta dem i soporna - jag är beredd att hålla med"


Promotion: Nu fyller vi Friends Arena, innebandy-Sverige!

Den här artikeln handlar om: