Video: Highlights från Kalmarsunds senaste vinst (6-2) mot Lockerud.
Foto: Bejto Demiri
SSL (Dam)

Kalmarsund redo att säkra slutspel på hemmaplan

ANNONS

Kalmarsund kan eventuellt säkra slutspelsplatsen på söndag. Mora har möjlighet att säkra kontraktet. På söndag möts de två lagen i Kalmar.

Det är viktiga poäng på spel i Kalmar under söndagen. Vid vinst för Kalmarsund mot Mora så har man säkrat slutspelsplatsen. Tar Mora tre poäng, samtidigt som Åkersberga förlorar i helgen, så har Mora säkrat kontraktet. Däremot kan slutspelsplatserna redan avgöras under lördagen, ifall Pixbo slår Malmö under ordinarie tid. Isåfall är Kalmarsund redan klara för slutspel när man möter Mora på söndag. Kalmarsunds tränare Viktor Sheffield har gett sina tankar om söndagens match mot Mora.

– Jag tror att det kommer bli en liknande match som de senaste matcherna vi haft här på slutet. Vi möter ett Mora som varit bra här i slutet och som fått lite effekt efter att Bruno kommit in och kämpar ju för att säkra sitt kontrakt. Samtidigt som vi kommer göra allting i vår makt för att säkra slutspelsplatsen i helgen. Det var en tajt match i Mora och det kommer bli tajt hela vägen in på söndag också. 

För Viktor Sheffield handlar det bara om att gå in med den vanliga inställningen att vinna för laget.

– Vi vet hur vi vill spela och sen gäller det väl att hitta rätt nivå på anspänning. Gilla läget och bara gå för det.

Kalmarsund inledde säsongen ganska knackigt och låg kring nedflyttningsstrecket ett tag. Man har vänt den trenden och har nu slutspelsplatsen i egna händer med två omgångar kvar.

– Skillnaden är väl att vi dels hade många skador under hösten, många lite halvskadade. Vi hade ingen kontinuitet i träningen och sen var det ju ett medvetet val att vi la om lite spelstruktur och lite hur vi vill ta utvecklingen framåt. Det är en process som tar lite tid, det är sällan resultaten kommer på en gång. Även om det utåt var lite turbulent så har vi stått trygga genom hela processen internt, både i ledar- och spelargruppen. Resultaten är egentligen snarare av kontinuerligt arbete sedan i somras. En annan viktig del i det är efter jul, när vi fått tillbaka spelarna en efter en från skador och sjukdomar och att vi då kan träna kontinuerligt med de vi vill spela med. Det ger alltid resultat liksom, säger Viktor Sheffield.

Matchen spelas i SBB Arena på söndag klockan 15.00.


Topp 5: Innebandyregler att ändra - enligt läsarna

"Ni vill förbjuda dem, ni vill kasta dem i soporna - jag är beredd att hålla med"


Promotion: Nu fyller vi Friends Arena, innebandy-Sverige!

Matchrapporter: Thorengruppen avgjorde efter rysare mot Kalmarsund Tre matchbollar för Thorengruppen efter ny seger Smakstart för Thorengruppen – vann mot Kalmarsund Dominika Buczek gjorde två mål när Kalmarsund vann mot IBK Lund Seger för Kais Mora med 9-7 mot Kalmarsund

Den här artikeln handlar om: