KAOSMATCHEN I SSL
I klippet ovan kan man se när Guilotte kliver in på planen, och det efterföljande röda kortet.
Foto: Joel Olofsson
Superligan

Jättesnackisen - AIK rasande: "Riktigt värdelöst"

ANNONS

"Polsk riksdag" - böter för Helsingborg efter kaosartade scenerna i Danmark.

AIK har lämnat in en protest till Svenska Innebandyförbundets Tävlingsutskott (TU) efter matchen mot Helsingborg som man spelades på bortaplan (i danska Helsingör) den 3 mars, där skåningarna vann med 4-2.

Orsaken till detta är ett matchstraff på Kim Guilotte man ansåg vara felaktigt.

Guilotte satt i tredje perioden utvisad men klev in på planen några sekunder innan utvisningstiden var över, innan han snabbt återvände. Detta får först ingen åtgärd, men flera minuter senare får han ett matchstraff för "fortsatt eller upprepat osportsligt uppträdande".

AIK tycker att matchstraffet gått felaktigt till och ville med protesten få det makulerat, samtidigt som matchen skulle spelas om. Protesten avslogs sedan av Svenska Innebandyförbundets Tävlingsutskott (TU).

Matchens efterspel tar däremot inte slut för det: Helsingborg tvingas böta 7500 kronor för brister i ordnings- och arrangemangsansvaret.

Domarna hade lämnat en rapport till Tävlingsutskottet ”om anmärkningsvärda förhållanden”, där en del är kopplat till matchsekreteriatet. Bland annat nämns det att det ska ha funnits öl på sekretariatets bord under matchen, och att de inte skött sina uppgifter enligt seriekraven – exemplevis så fanns det ingen funktioner i utvisningsbåset för att sköta uppgifterna som krävs där.

Enligt rapporten fanns det säkerhetshotande incidenter under matchens gång, man skriver om berusad publik som hängde över AIK:s spelarbås. Utöver domarnas vittnesmål så har AIK kommit med ett eget yttrande, även det med anknytning till säkerheten för AIK:s spelare och ledare.

Magnus "Binge" Jäderlund, tränare i AIK, rasar nu mot det som skedde i Helsingör.

– När vi gör 2-2-målet stannar allt upp och det blir kaos i 10 minuter, typ polsk riksdag. Bedrövligt att i en SSL-match ha ett undermåligt sekreteriat som sedan tar beslut åt domaren och påverkar matchens utgång, säger Jäderlund till Innebandymagazinet.

Han fortsätter:

– I SSL ska man ha matchklockor för utvisade spelare och funktionärer som styr insläpp av spelare, här saknas det och det leder till problem. Secket satt uppe på läktaren. Riktigt värdelöst.

Imorgon (lördag) spelas sista omgången i SSL och AIK riskerar nedflyttning till allsvenskan.

Innebandymagazinets Magnus Fredriksson ger sin syn på snackisen i klippet nedan.

Matchrapporter: Pixbo utklassade AIK på hemmaplan Mullsjö vann trots uppryckning av FCH Målfest när Kalmarsund krossade AIK i Solnahallen Svårstoppade FCH fortsätter vinna – 5-4 mot Hagunda IBF Falun ryckte i sista perioden och vann mot AIK

Du kanske även vill läsa:
Tystade tvivlarna: "Tacksamt när våra konkurrenter bjuder oss på det"
Plus Tystade tvivlarna: "Tacksamt när våra konkurrenter bjuder oss på det"
TV: "Störst fiasko om AIK åker ur SSL"
46 spelare som höjt sina betyg i SSL herr 2023/24
Plus 46 spelare som höjt sina betyg i SSL herr 2023/24
Tippar sista omgången: Så slutar SSL herr 2023/24
Plus Tippar sista omgången: Så slutar SSL herr 2023/24
Den här artikeln handlar om: