Video: Highlights från senaste matchen mot Mullsjö (förlust 3-8).
Foto: Per Wiklund
SSL (Herr)

Karljohan Ahlroth: "Någon form av slutspelsvecka"

ANNONS

Med en omgång kvar i SSL så ligger Nykvarn på nedflyttningsplats. Först behöver man ta poäng på lördag, men det krävs även att något av lagen ovanför tappar poäng.

Nykomlingarna Nykvarns framtid i SSL avgörs på lördag. Man har dock inte allt i egna händer då AIK eller Karlstad måste tappa poäng för att man ens ska ha en chans att undvika nedflyttning. När Innebandymagazinet når Karljohan Ahlroth för att prata om lördagens match så märks det att det är en speciell vecka Nykvarn har framför sig.

– Det är väl lite nervigt såklart. Man är inte bara beroende av sitt eget resultat, men samtidigt blir det någon form av slutspelsvecka man går in i. Det är en viktig match liksom, på det sättet är det lite roligt, men det är ju också tufft.

Karljohan Ahlroth nämner att det är inställningen som behöver vara rätt för att man ska vinna på lördag. Hur de ska gå till väga för att fokusera på rätt saker förklarar han såhär:

– Vetskapen om att vi är ett bra lag. Inte sätta för mycket sprätt i huvudet att vi ska spela på ett visst sätt eller så. Vi är ett väldigt bra lag och tror vi på det vi gör så ska vi kunna vinna mot Hagunda. Vi har så mycket att spela för så inställningsmässigt så måste vi vara där på ett helt annat plan än Hagunda, så tro på det vi gör helt enkelt.

Nykvarn var inte tippade att vara indragna bland nedflyttningsplatserna inför säsongen, men trots det så har man haft det lite tuffare på senaste och ligger nu nästsist i tabellen.

– Det har varit lite toppar och dalar. Vi har ju haft ett märkligt spelschema, man ska inte skylla på det, men det har tagit mycket på självförtroendet. Det har varit tuffa matcher under en längre period och sen har vi gått in i perioder då vi haft lättare motstånd på pappret. Då har det varit tufft att ställa om och vinna de matcherna på något sätt, det har alltid varit jämna fighter och det har känts som det har varit viktiga poäng att spela om varje gång liksom, säger Ahlroth och fortsätter:

– Sen överlag har vi ju varit ett jättedåligt lag på bortaplan, vilket inte alls funkar i den här serien. Vi måste kunna göra motstånd även där. Det gör det tydligt här i slutet, det är därför vi spelar om de poängen som vi gör nu.

Nykvarn ställs mot Hagunda på bortaplan i säsongens sista match och matchen startar klockan 16.00 på lördag.


Topp 5: Innebandyregler att ändra - enligt läsarna

"Ni vill förbjuda dem, ni vill kasta dem i soporna - jag är beredd att hålla med"


Promotion: Nu fyller vi Friends Arena, innebandy-Sverige!

Matchrapporter: Uddamålsseger för Nykvarns IF mot Hagunda Mullsjö avgjorde med fem mål i sista perioden Karlstad segrare hemma mot Nykvarns IF Förlustsviten bruten för Linköping – efter 7-6 mot Nykvarns IF Förlustsviten bruten för FCH – efter 6-5 mot Nykvarns IF

Den här artikeln handlar om: