#ibsilly
Foto: Per Wiklund
SSL (Herr)

Peter Nordström slutar som huvudtränare i Karlstad

ANNONS

Lämnar sin roll efter säsongen – men blir kvar i föreningen.

I april 2021 kom en oväntad nyhet i innebandy-Sverige: Peter Nordström, ishockeylegender med som spelat med Tre Kronor och i NHL, blev ny huvudtränare för Karlstads herrlag – detta utan någon som helst erfarenhet av innebandy på någon högre nivå.

Karlstad låg då i allsvenskan men tog steget upp till SSL under Nordströms andra år som huvudansvarig. Man ligger nu som nykomlingar på plats 12 i tabellen inför slutomgången, detta med en poängs marginal ner till Nykvarn under nedflyttningsstrecket.

Lämnar sin roll men blir kvar i staben

Nu meddelar NWT att Peter Nordström kommer att kliva av sitt uppdrag som huvudtränare efter säsongen.

– Man har känt att det ska lösas med barn, familj och jobb. Det är det som är det hela, det är givetvis tråkigt att sluta. Det är synd, säger Nordström till NWT.

Han kommer däremot stanna kvar i staben, men inte som huvudtränare – den tiden finns nämligen inte.

– Vi vill att det här ska bli bra. Man har mindre tid och det är inte pengar som det handlar om. Vi drivs att att man jobbar med personer som vill till hundra procent, säger han.

Nu ska en ersättare till Nordström utses och enligt NWT så är Johan Libäck ett av namnen som Karlstad diskuterat. Libäck tränar Hertzögas herrar som nu ska kvala till herrettan. 
 


SSL-spelaren: "Idol var aldrig något för mig"

TV: Pixbobacken Anton Fylke minns tillbaka på när han gick vidare i TV4-programmet Idol, och sedan hoppade av.


Promotion: Nu fyller vi Friends Arena, innebandy-Sverige!


 

Matchrapporter: Kalmarsunds seger spiken i kistan för Karlstad – som åker ur serien IBF Falun vinnare mot Karlstad – avgjorde i förlängningen Karlstad segrare hemma mot Nykvarns IF Karlstad avgjorde i förlängningen mot JIK Karlstad vann trots uppryckning av Mullsjö

Den här artikeln handlar om: