Endre slog Täby efter straffar.
Foto: Magnus C Lydahl
Krönika
Berglinds kalla & heta: "Man är i princip redan i allsvenskan"
ANNONS

Dubbelomgångens resultat summerade av Berglind.

Den här omgången bjöd inte på några direkta skrällar, men en hel del katastrofbeslut som blev förödande för vissa lag. Som i matchen mellan Rönnby och Malmö när Rönnbyspelaren skjuter stenhårt på Yamou Njai och bollen tar på handen och domaren på nytt ska avgöra en match. Han tar en mycket billig utvisning, som gör att Malmö definitivt förlorar matchen och också missar slutspelet.

Åkersbergas tränarstab som går all in mot Kalmarsund och därmed har trötta toppspelare mot Warberg, som i sin tur vilade spelare mot Pixbo. Warberg såg betydligt piggare ut en Åkersbergas spelare. Det gjorde ju inte saken bättre att Åkersberga åker ner med buss samma dag i 7-8 timmar och har ännu tröttare ben med sig. Förra året åkte laget ner dagen efter, men har man ingen sportchef eller ledare så kommer sådana här misstag. Detta var seriens viktigaste match för laget och då bör man ha de bästa förberedelserna.

Täby som går på tre femmor mot Endre borta och där lagets tredjefemma släpper in två mål som gör att laget förlorar. När man sedan gick ner på två femmor så gör laget 3-0 mot Endre. Nu riskerar man att förlora den där viktiga fjärdeplatsen som gör att man får en sista hemmamatch om det går till fem matcher i kvartsfinalen. Ännu värre så kan man nu få möta Thorengruppen direkt i en kvartsfinal, för jag tror inte Thorengruppen väljer Endre. Endre är en jobbig bortamatch, sett till resväg, Lund är Lund (jobbiga) och Kalmarsund är den svårast motståndaren för dem av dessa lag.

Pixbo gör 12-4 på sina motståndare denna helg (Warberg & Mora) och vässar formen för en kvartsfinal mot Lund/Endre och fick två mycket bra träningsmatcher mot ett lågt stående motstånd, som de också kommer att få i sin kvartsfinalserie.

Thorengruppen verkar slipa på försvarsspelet då man endast släpper in ett mål på sina två matcher denna dubbelhelg, mot Mora och Lund. Ännu mer imponerande är att man släpper endast till 13 skott på mål under 120 minuter innebandy. Det är i snitt ett skott var 9 min 23 sek.

Rönnby vinner programenligt sina två matcher efter mycket om och men, där man behöver gå ner på två femmor mot Malmö för att bärga segern. Laget ser sämre ut nu efter Harnesk lämnat laget och har inte den där frenesin i sitt spel som man har haft tidigare. Man har definitivt inte samma fart i sitt spel då vissa spelare har kommit in för andra, som inte ger samma fart och fläkt i sitt spel.

Karlstad behövde ta tre poäng denna helg som skulle innebära att man är kvar i SSL och jag sa tidigare att deras ”stjärnor” behöver steppa upp, som man gjorde mot Lockerud. Där klev Linnea Wallgren och Maja Hane in. Tess Nilsson gör mål för laget, men Terner som jag gillar behöver komma igång och det kanske hon gör nu i sin nästa match mot Täby.

Kalmarsund vinner båda sina matcher och körde över Åkersberga på ett imponerande sätt där man hittade hålet mellan deras mittfältare. Man sköt låga skott som gick in gång på gång och körde sen över Lockerud i matchen efter att deras tongivande spelare gör varsitt mål. Det bådar gott inför ett nytt slutspel för Kalmarsund, som är imponerande och enligt rykten så kan Kalmarsund bli riktigt starka även nästa säsong.

Warberg vilade smart nog spelare mot Pixbo och gick all in mot Åkersberga där man såg väldigt klart att det var ett lag som hade en tanke och struktur. Medan det andra laget skulle förlita sig på en av seriens bästa spelare just nu i Isabel Balzano, men inte ens hon kunde vinna mot ett bättre strukturerat och utvilat Warberg för dagen. Warberg hittade in i slottet och hade också läst på läxan med låga skott på mål.

Mora som blev en stor vinnare denna helg får skicka ett tackbrev till Warberg som vann sin måstematch. Hade Åkersberga vunnit mot Warberg så hade Mora åkt under sträcket och hade behövt ta en poäng i sin sista match mot Malmö, som jag dock tror laget ändå kommer att göra. Malmö kommer inte att ha någonting att spela för då man kommer att ha fyra poäng upp till en slutspelsplats inför den sista omgången och motivation slår klass, så den poängen kommer Mora att ta. 

Berglinds kalla & heta

Kall) Domare som ska ta huvudroller i matcher och ta idiotbeslut. Jag vet att det går fort och att vi alla gör misstag, men när det gäller så mycket för lagen som i matchen Rönnby-Malmö där Malmö åker på en mycket billig utvisning. Likadant i matchen Warberg-Åkersberga där Åkersberga åker på en mycket billig straff, som i princip avgör matcherna i båda fallen.

Kallare) Ja, har man förlorat sex matcher i rad inklusive övertid och nu riskerar att även missa fjärdeplatsen så hamnar Täby på denna lista. Täby är seriens sämsta lag just nu (ja ja Lockerud), så tror jag faktiskt att Thorengruppen väljer Täby. Dels för att det är en behaglig resa ner till Stockholm för dem, men dels för att de körde över Täby senast. Då hade Täby också med Hanna Nordstrand, som dessvärre är borta säsongen ut nu och dessutom har Täby nu en supertunn trupp som inte kommer räcka i bäst av fem.

Kallast) Åkersberga. Går man all in med laget mot Kalmarsund och har trötta och besvikna spelare inför säsongens viktigaste match, som man förlorar mot Warberg hamnar man här. Man är i princip redan i allsvenskan nu då man i nästa match har Falun som krigar om den viktiga fjärdeplatsen. När kaptenen är inne i powerplay och 6 mot 5 spel efter att laget gått ner på två femmor så är det något som är fel. Man har betydligt bättre spelare i laget i dessa sekvenser och här måste man ta ansvar om man ska bära bindeln.

Het) Lund som vinner det viktiga derbyt mot Malmö och nu får spela sitt historiska slutspel. Stort grattis till det, även om jag tror att man kommer att åka ut med 3-0 i kvartsfinalserien, så är det stort av laget. Stort grattis även till min juniorspelare Johanna Spetz.

Hetare) Endre som tidigare gick lite halvknackigt och även inte hade det bästa spelet, men som ändå vinner den viktiga hemmamatchen mot Täby. Man vinner med Sveriges bästa och största publik, som alltid ger laget en extra boost. Sedan vinner man även bortamatchen mot Karlstad efter två mål av Elin Roos och nu kommer nog laget att få möta Rönnby eller Pixbo i en kvartsfinal. Jag tror det kommer bli Rönnby då Pixbo kommer att välja Lund och slippa Bäckstedt i Endre.

Hetast) Warberg som säkrade kontraktet i helgen och var mycket smarta genom att vila spelare mot Pixbo inför den viktiga matchen på söndagen mot Åkersberga. Söndagens match vinner man med 5-2 och tar tre blytunga poäng och spelar nu i SSL nästa säsong då laget har Lockerud i sin nästa match. Ett Lockerud som redan har åkt ur bör ge minst en poäng till Warberg. Jag måste även ge beröm till coacherna som visade laget att det här är matchen vi ska vinna genom att direkt gå på två femmor och ha Envall i den ena och Hawerman i den andra, kryddat med mycket duktiga Thorsson som avgör i öppet mål. Sen har ju laget också sin maskin i Lisa Andersson och noterbart från denna match så är det flera av Åkersbergas duktiga juniorer som vunnit Warbergsspelen i denna arena tre gånger.

 

Tipset kommande omgång:

Malmö – Pixbo 2 – 7

Lockerud – Warberg  2 – 4

Västerås Rönnby – Lund  5 – 1

Kalmarsund – Kais Mora  6 – 2

Åkersberga – Falun  1 – 5

Endre – Thorengruppen  1 – 11

Karlstad – Täby  3 – 6


SSL-spelaren: "Idol var aldrig något för mig"

TV: Pixbobacken Anton Fylke minns tillbaka på när han gick vidare i TV4-programmet Idol, och sedan hoppade av.


Promotion: Nu fyller vi Friends Arena, innebandy-Sverige!

Den här artikeln handlar om: