SSL (Herr)

Thorengruppen missar slutspelet

En svängig match i Umeå som innehöll många mål.

Förlust på hemmaplan mot Pixbo med 6-8 gjorde så att Thorengruppen missar slutspelet. Thorengruppens kapten Mattias Ljunggren förklarar vad som låg bakom förlusten såhär:

– De straffar oss när vi gör misstag och när vi går bort oss när vi ligger kvar i press, det är små marginaler och vi straffar inte dem, så det är det som avgör idag iallafall, säger Mattias Ljunggren i Expressens sändning efter matchen.

Thorengruppen inledde målskyttet i matchen och ledde stora delar av matchen. En stark inledning gjorde att man först gick upp till en 2-0 ledning, men i slutminutrarna av den första perioden hade Pixbo kvitterat. Andra perioden styrde Thorengruppen inledningsvis, men efter fem minuters spel tog Pixbo över och vände matchen till 4-6 från 4-2 underläge. Thorengruppen kom ut starkt i sista perioden och gjorde två mål under fyra sekunder. Matchen var kvitterad igen. I slutminutrarna drog Pixbo det längsta strået och vann matchen med 8-6 till slut.

Därmed missar Thorengruppen alltså slutspel då Jönköping har fyra poäng mer med en omgång kvar att spela. När Mattias Ljunggren sammanfattar säsongen kort och varför de inte går till slutspel förklarar han såhär för Expressen:

– Jag tycker vi börjar hösten ganska bra och håller i det fram till jul, sen får vi en svacka med 8-9 förluster som ifjol och det kan man inte ha om man ska spela slutspel. Det blir jobbigt att ta sig ur en sån. Det är vårat fel att vi inte spelar slutspel.

Samtidigt förlorade Jönköping också mot Växjö, men knep ändå den sista slutspelsplatsen. Efter Karlstads förlängningsförlust igår så står det dock klart att Thorengruppen håller sig kvar i SSL.

Matchrapporter: Linköping starkast – efter två sena mål mot Thorengruppen Pixbo tog revansch – 8-6 mot Thorengruppen Växjö vann klart borta mot Thorengruppen IBF Falun besegrade Thorengruppen och toppar nu tabellen Thorengruppen avgjorde med fem mål i sista perioden