Foto: Tomas Brandt Wangel/Expressen
SSL (Herr)

Jönköping slutspelsklara – trots förlusten

ANNONS

Det stod mellan Thorengruppen och Jönköping om vem som skule ta den sista slutspelsplatsen.

Det var mycket på spel i både Thorengruppen-Pixbo och Växjö-Jönköping under söndagen. När Thorengruppen sen förlorade så innebar det att Jönköping tog den sista slutspelsplatsen. Samtidigt så slåss Växjö och Pixbo om tredjeplatsen och det slutade med att båda lagen tog tre nya poäng. Jönköping förlorade med 7-2 i Smålandsderbyt, men man var iallafall glad att man tog sig till slutspel i Jönköpingslägret.

– Vi ville väl inte ta den såhär, men samtidigt så känner man en stolthet att ta föreningen till ett slutspel på väldigt, väldigt länge. Det är något som vi gjort över hela säsongen som bär frukt såklart, säger Emil Stille i Expressens sändning efter matchen.

Eftersom Thorengruppen förlorade hemma mot Pixbo så tar alltså Jönköping den sista slutspelsplatsen och alla åtta slutspelslag är därmed klara. De åtta slutspelslagen är Storvreta, Falun, Pixbo, Växjö, Kalmarsund, Linköping, Mullsjö och Jönköping. En omgång återstår av grundserien och den spelas på lördag klockan 16.00.

Se höjdpunkterna från Smålandsderbyt i spelaren ovan. Bilder från Expressen.

Matchrapporter: Storvreta vann och avgjorde matchserien 3-1 i matchserien efter ny vinst för Storvreta mot JIK JIK reducerar mot Storvreta efter dramatik Storvreta tog ny seger mot JIK Storvreta tog hem första matchen mot JIK

Den här artikeln handlar om: