ALLSVENSKAN
Foto: Patrik Palm
Allsvenskan södra

Skånelagets unika dilemma: "Hoppas det slutar bra"

ANNONS

Lund riskerar att åka ur allsvenskan men har även chansen att nå ett kval till SSL. Mycket avgörs i helgens match mot Strängnäs.

– Det är väldigt kul att ha matcher att spela för under hela säsongen. Nu när det är så få matcher kvar tror jag egentligen inte att man kollar åt något håll alls, utan nu gäller det bara att vinna. Sen är det klart att vi vill hamna så högt upp som möjligt. Första steget är att hålla oss kvar och nästa steg är att ta oss till ett eventuellt kval, säger Lunds assisterande tränare Jakob Ericson till Innebandymagazinet.

Den unika situationen beror på att Allsvenskan Norra och Södra nästa år slås ihop till en serie, vilket betyder att lag sju till tolv i varje serie åker direkt ner till division 1. Lag ett till fyra däremot, når ett kval till SSL. Lund ligger för närvarande mitt i tabellen och har två poäng ner till nedflyttning och fem poäng upp till Strängnäs på fjärdeplatsen. Ett Strängnäs som man möter på lördagen.

– Vi visste redan på förhand att det skulle bli en speciell säsong med en jämn tabell. Det är såklart speciellt att halva serien åker ur, men vi ser det som en utmaning och vi ska försöka ta sex poäng, så får vi hoppas det slutar bra.

Jakob Ericson är kluven till att allsvenskan bantas ner till en serie.

– Det är bra att man vill professionalisera innebandyn och förhoppningsvis kommer matcherna hålla hög standard och glappet mellan Allsvenskan och SSL blir mindre. Samtidigt kommer det bli svårt för klubbarna rent ekonomiskt på grund av de långa resorna till bortamatcherna, avslutar Jacob Ericson.

Matchguide Allsvenskan Södra

Strängnäs - Lund

När och var: Lördag 15:00 i Thomas Arena

Jakob Ericson inför matchen: 

– Vi förväntar oss att Strängnäs har mycket boll och tålamod i sitt anfallsspel, så där gäller det att vi har tålamod i vårt försvarsspel och orkar spela som vi gjort i tidigare matcher. Det gäller för oss att ta tillvara på omställningar och ta de chanser vi får. Gör vi det så tror jag absolut att vi kan gå segrande ur den här matchen.


SSL-spelaren: "Idol var aldrig något för mig"

TV: Pixbobacken Anton Fylke minns tillbaka på när han gick vidare i TV4-programmet Idol, och sedan hoppade av.


Promotion: Nu fyller vi Friends Arena, innebandy-Sverige!

Matchrapporter: Seger för IBK Lund hemma mot Munka Ljungby Storseger för Warberg IBF borta mot IBK Lund Delad pott när Höllviken tog emot IBK Lund Målfest för Genarp hemma mot IBK Lund

Du kanske även vill läsa:
Tippar allsvenskan södra: "Kan bli ödesdigert för Warberg"
Plus Tippar allsvenskan södra: "Kan bli ödesdigert för Warberg"
Tippar allsvenskan norra: "Lovat att gå för fullt – det märktes inte"
Plus Tippar allsvenskan norra: "Lovat att gå för fullt – det märktes inte"
TV: Stort steg mot nya allsvenskan för nykomlingen Skälby Den här artikeln handlar om: