Foto: Per Wiklund och Andreas Joakimson
SSL (Herr)

Piken mot Jönköping: "Vi vet att de inte kommer vinna"

ANNONS

Thorengruppen illa ute efter förlusten – men centern hoppfull på slutspel: "De är mycket sämre än oss"

Team Thorengruppen hade en tuff torsdagskväll. Umeålaget, som jagar en slutspelsplats, förlorade med hela 5-11 hemma mot Växjö. Därmed har man fyra poäng upp till Jönköping ovanför strecket, detta med två omgångar kvar att spela.

I gårdagens andraperiod skedde ett stort ras för Thorengruppen, de förlorade mittenakten med hela 1-6.

– Vi hade en bedrövlig period under sista delen av andra perioden. Där gör vi inte mycket rätt, fram till 2-5 tycker jag det är en rätt jämn match. I sista perioden gör vi en uppryckning men är aldrig riktigt nära att komma ikapp, sa Thorengruppens tränare Johan Lindgren till Innebandymagazinet efter matchen.

Piken: “De är mycket sämre än oss”

Thorengruppen avslutar säsongen med att möta Pixbo (H) och Linköping (B), medan Jönköping ställs mot Växjö (B) och Storvreta (H). Man har alltså fyra poäng att ta in, men kan behöva fler än så då man Jönköping har en fyra måls bättre målskillnad.

– Nu tappar vi visserligen ganska mycket i målskillnad, så nu måste vi nästan ha två vinster mot två bra lag. Det ser tufft ut, men det är inte omöjligt, säger Thorengruppens center Jonas Landström till Västerbotten-Kuriren.

Han passar sedan på att ge en pik till slutspelskonkurrenterna från Småland.

– Vi vet att Jönköping inte kommer vinna sina, de är mycket sämre än oss, säger han.

Innebandymagazinets Henrik Jansson gav under gårdagen sin syn på bottenstriden i SSL:

Visserligen har Jönköping ett tufft schema kvar (Växjö borta och Storvreta hemma), de tar kanske ingen mer poäng, men även Thorengruppen får det svettigt mot Pixbo och Linköping. Att de ska plocka fyra poäng av sex i dessa matcher är fullt möjligt men inte särskilt troligt. Tränaren Johan Lindgren kändes riktigt uppgiven ikväll och menade att insatsen under en del av matchen var bland det sämsta han sett laget göra. Jag ser inte hur “Team TG” ska hitta energin och plocka fram det där sista som krävs.


SSL-spelaren: "Idol var aldrig något för mig"

TV: Pixbobacken Anton Fylke minns tillbaka på när han gick vidare i TV4-programmet Idol, och sedan hoppade av.


Promotion: Nu fyller vi Friends Arena, innebandy-Sverige!

Matchrapporter: Storvreta vann och avgjorde matchserien 3-1 i matchserien efter ny vinst för Storvreta mot JIK JIK reducerar mot Storvreta efter dramatik Storvreta tog ny seger mot JIK Storvreta tog hem första matchen mot JIK

Den här artikeln handlar om: