Olofström, Fristad och Salem har alla åkt ur.
Foto: Ronny Gunnarsson och Roland Osbeck
Sammanställning

36 lag har åkt ur förbundsserierna – hittills

ANNONS

Här är alla lag som fått lämna superligan, allsvenskan samt herrarnas division 1.

SSL Herr

Hagunda IF

Kommentar: Hagunda har varit bottentippade tre år i följd men slagit experterna på näsan de två första säsongerna i SSL. Den här gången räckte man dock inte till, nedflyttningen stod klar redan förra helgen för Uppsala-laget.

Allsvenskan

Norra

Älvsjö AIK IBF

RIG Umeå IBF

Gävle GIK

Järfälla Bele IBF

Kommentar: Här är Gävle det stora utropstecknet, de spelare ju i SSL förra säsongen och har en spets i laget som få konkurrenter i serien kan matcha. I övrigt inga skrällar här. Järfälla Bele såg ett tag ut att kunna göra en smått mirakulös upphämtning men åkte ur efter Visby-förlusten i senaste omgången.

Södra

Fristad

Kalmarsund Ungdom

Nilsby

Lillån

Kommentar: I allsvenskan norra så har samtliga tre nykomlingar gått starkt, men i södra har det blivit precis tvärtom. Fristad, Kalmarsund U och Nilsby lämnar allsvenskan efter bara ett år i serien. De förstnämnda har haft en hemsk säsong då de inte tagit en enda poäng. Lillån är det största laget som åkt ur hittills, de ligger femma i maratontabellen för allsvenskan södra.

Herrettan

Norra

Kiruna AIF

Bergnäsets AIK

Jemtland Innebandy

Kommentar: Tre av nykomlingarna i årets serie får lämna herrettan direkt. Nedflyttningen har stått klart för samtliga lag sedan en tid tillbaka, det skiljer exempelvis nio poäng mellan Jemtland under strecket och Härnösand ovanför detsamma.

Västra Svealand

LI20 IBF

Alunda IBF

IBK Runsten

Kommentar: LI20 har som väntat fått en tuff säsong, faktum är att man inte tagit en enda poäng hittills. Nykomlingen Alunda nykomling spåddes också få det kämpigt, likaså Runsten som går från att sluta femma förra säsongen till att åka ur i år.

Östra Svealand

Salems IF

Nacka IBK

Täby FC

Kommentar: Här rör det sig om tre välkända föreningar som åker ur. Salem har haft en nedåtgående trend, de blir degraderade för andra säsongen i följd nu. Täby spelade i allsvenskan 2021/22 men har nu haft en småstökig säsong där både tränare och spelare lämnat. Nacka åker ur herrettan efter två år i serien.

Mellersta

IBF Norrköping

Torshälla IBK

Kommentar: Nykomlingen Norrköping har varit en riktig slagpåse med blott tre inspelade poäng – Sveriges elfte största tätort har fortsatt svårt att få lag att etablera sig på den högre nivån. Eskilstuna-laget Torshälla, även de nya i serien för i år, vann sina två första matcher men gick därefter tungt, och de får nu återvända till herrettan.

Västra Götaland

IK Zenith

Mölndals IBF

GS 86 AIF

Varla IBK

Kommentar: Till skillnad från många andra serier så har det inte varit tal om någon "hopplös jumbo" här, faktum är att de två sämst placerade lagen – Zenith och Mölndal – båda tagit 17 poäng. Varla var det lag som var närmast att klara sig kvar, men de åker ur efter sex raka säsonger i serien.

Södra Götaland

Malmhaug IBF

FBC Karlskrona

Malmö FBC

Gransholms IF

Kommentar: Tre av de fyra lagen som åkt ur är nykomlingar i serien så där pratar vi inte om några större överraskningar. Det lag som istället sticker ut är Malmö. Man åkte ur allsvenskan förra våren, detta efter tre raka säsonger i serien, och nu blev det andra degraderingen på ett för skåningarna.

SSL Dam

-

Allsvenskan

Norra

IBK Luleå

Umeå City IBF

Gamla Stan IBK

Kommentar: "Gamla Stan och Luleå ger jag nära på noll procents chans att kriga om en chans att stanna kvar" skrev Innebandymagazinets damexpert Christian Svensson inför säsongen, något som skvallrar om att deras degraderingar inte var särskilt oväntade. Luleå har bara tagit två poäng men Gamla Stan var länge med i kampen om nytt kontrakt. Veteranfyllda Umeå City får även de lämna serien, detta efter en säsong.

Västra

-

Östra

Täby FC

IBF Falun Utveckling

Tyresö Trollbäcken IBK

Kommentar: Inte heller här rör det sig om några skrällar, Christian Svensson tippade inför säsongen att just dessa tre lag skulle åka ur. Tyresö Trollbäcken är laget som hade spelat längst i serien, detta var lagets fjärde raka säsong i allsvenskan.

Södra

Fristads GoIF

Olofströms IBK

Kommentar: Fristad som klubb har inte haft någon rolig säsong, faktum är att båda deras representationslag åkt ur de respektive allsvenskorna. Totalt har lagen bara tagit sex poäng ihop, det var damerna som ansvarade för alla dessa. Olofström, även de nykomlingar, har också de en tuff säsong med tio inspelade poäng.


SSL-spelaren: "Idol var aldrig något för mig"

TV: Pixbobacken Anton Fylke minns tillbaka på när han gick vidare i TV4-programmet Idol, och sedan hoppade av.


Promotion: Nu fyller vi Friends Arena, innebandy-Sverige!

Den här artikeln handlar om: