Foto: Anders Andersson
SSL (Dam)
Expertens lista med de hetaste och kallaste i SSL Dam
ANNONS

Berglinds kalla & heta: "Det här var också nådastöten för Lockerud"

Börjar med att Skåne gjorde det igen den här helgen. Lund som var tillbaka och gör en väldigt bra prestation mot Åkersberga. De vänder matchen och vinner rättvist med 3-2 och hänger med och krigar om den där slutspelsplatsen, jag fick även in mitt tips på 3-2.

Fortsätter med Skåne och nu till matchen Malmö-Kalmarsund där jag trodde stenhårt på ett kryss men där Malmö drog det längsta strået. Jag tycker även att Malmö vinner rättvist i denna match och tittar man på båda dessa Skånelags matcher den kommande helgen. Så har Lund på söndagen Thorengruppen, där det kommer att bli förlust. Men det kommer det även att bli för Malmö då de möter Rönnby, även om Rönnby nu är svagare utan Harnesk så kommer man att slå Malmö. Men den intressantare matchen som lagen har är på fredagen innan, då det nu spelas två matcher denna helg, och där det är derbyt mot varandra och ja ni förstår ju hur viktig den matchen är för att nå slutspel för båda lagen.

Endre slog Lockerud borta med 3-5 (Mitt tips 3-4) och jag tycker att man vinner utan att på nytt imponera och man spelar utan fantasi och spelar bara det klassiska L:et med visserligen ett bra understöd i fas 1 och fas 2 men sen händer det inte så mycket mer och det här var också nådastöten för Lockerud, som nu kan börja inrikta sig på spel i allsvenskan medans Endre tog starka kliv mot slutspel och mot ett troligtvis Rönnby.

Tittade även parallellt på matchen Karlstad Mora där jag tippade Karlstad som segrare och det blev dem men efter förlängning. Kanske inte helt orättvist om man tittar på spelet där Karlstad hade boll och vinner skotten men där jag tycker att Kais Mora gör det bra och håller Karlstad på utsida. Karlstad hade en fruktansvärd tur och gör 2-2 med 2 sekunder kvar på en halvvolley från mittplan och det målet påminner otroligt mycket om Nacka när Nacka tog klivet upp till allsvenskan för flera år sedan och gör mål på samma sätt mot Storvreta och vinner också i sudden precis som Karlstad gjorde och tog 2 riktigt viktiga poäng. Nu möter Karlstad Lockerud i sin nästa match som man behöver vinna och gör man det så tror jag också att man räddar kontraktet.

Pixbo-Rönnby 10-3 och hade det här hänt med Harnesk i båset? Nej självklart inte och blir så förbannad om det stämmer att det är en grupp spelare som ska styra laget och bestämma. Känns detta igen? Ja precis som i Åkersberga när det är en familj som ville styra som man gör precis likadant här och ska den här sporten växa och utvecklas så behövs duktiga ledare som styr laget precis så som Harnesk har gjort och gjort det fantastiskt bra. Men när det är som så här OM det nu stämmer så är det dessvärre fortfarande en plastsport. Angående matchen så är det roligt att Emma Stenberg börjar hitta toppformen lagom till slutspelet med sitt hattrick och kan just nu inte se några andra två lag än Thorengruppen – Pixbo i final. Rönnby gjorde bort sig totalt och bör ge signaler till andra ledare vad som kan väntas sig dem.

Tittade på matchen Täby – Thorengruppen och ja alla visste att Thorengruppen skulle vinna den här matchen inklusive spelarna i Täby som såg livrädda ut och ledare som inte verkar ha gett några direktiv då samtliga spelare stod stilla när man hade eller fick tag i bollen. Man försöker inte ens med en bakplans rörelse eller växlar på forwards utan det här såg ut som att ingen visste vad man skulle göra och det blev inte bättre för Täby när först Lisa Karlsson åkte på en bentackling och utgick för ett tag, men som är en krigare och kom tillbaka senare i matchen. Men sen blev det än värre eller jag skulle säga en ren katastrof för Täby när man fick Hanna Nordstrand skadad med en befarad knäskadad och det enda jag vet så här långt är att hon missar resterande av säsongen med Täby, som laget inte har råd med då man redan saknar flera spelare och andra som lämnat laget. Jag hoppas på det bästa för min ”gamla” spelare Hanna Nordstrand och Kämpa!

Nu har Täby förlorat fyra raka matcher och även om man hade haft med samtliga spelare så hade man inte vunnit denna match, men tittar man på de övriga lagen man nu på kort tid har förlorat, så hade det räckt om Moa Delshammar hade spelat de matcherna. Hon är en spelare som själv kan avgöra dessa matcher och som själv gör minst två poäng i dessa matcher då hon är som bäst mot det motståndet. Om Malmö inte går till slutspel väljer Thorengruppen nu Täby om laget kommer 5:a?

Warberg – Falun där Falun saknade Moa Gustafsson men som ändå starkt vinner matchen och det med en 3:e femma som inte imponerar, men det är inte så konstigt då dessa mest spelat allsvenskan. Men kanske blir de en joker för Falun i det långa loppet och här är det också ett lag som saknar mängder av spelare men som vinner mycket starkt borta mot svårspelade Warberg, som är starka på sin hemmaplan. För Warberg väntar nu en tuff bortamatch mot Pixbo, där laget kommer att förlora. Så jag hade spelat på samtliga spelare så laget är pigga i benen till den otroligt viktiga hemmamatchen mot Åkersberga, där förloraren ligger väldigt nära till hands att åka ur serien, och ja Warberg har Lockerud matchen efter men men.

Berglinds kalla & heta

Kall)  FBC Kalmarsund som förlorar den här matchen och som så många lag i den här serien så gäller det att stjärnorna levererar. I den här matchen så var det endast Buczek som levererade med 1+1 till skillnad mot Malmö där Ellen Rasmussen och Maja Ekstrand levererade som vanligt. Det var skillnaden till att Malmö vinner och ja för att också hela Malmö var det bättre laget i den här matchen.

Kallare)  Kais Mora som leder med 2-0 och med 2-1 när det återstår 2 sekunder och man har bollen också i sekvenserna innan och skickar bort bollen till mittplan då Linnea Juhlin bara klappar till bollen på halvvolley och det finns inga spelare i täck och också en målvakt som tror att det verkar vara redan klart och ser ut att stå upp för att sedan försöka hinna ner igen, men misslyckas. Misslyckas gör man även i Sudden där Karlstad bärgade hem extrapoängen och nu har Kais Mora kvar att möta: Thorengruppen & Pixbo i helgen och grattis Kais Mora och sedan har man lagen Kalmarsund och Malmö som krigar om slutspelsplatserna så det ser inte ljust ut för Mora, som behöver ta minst en poäng till som kan räcka då man har en bättre målskillnad en Karlstad och Åkersberga, men den målskillnaden kan bli dyster efter helgens omgångar.

Kallast) Rönnby Västerås och det räcker så!!

Het) FBC Malmö som krigar på och vinner den otroligt viktiga hemmamatchen mot Kalmarsund och som vid en vinst mot Lund i nästa omgång går till slutspel, tror jag. Jag har berömt deras coacher innan och här imponeras jag igen av Patric Johansson som är en grinig jäkel men väldigt duktig coach och grattis Malmö.

Hetare) IBK Lund som med mängder av sjukdomar och med spelare som ännu inte riktigt frisknat till sig slår Åkersberga. Starkt att vända ett underläge och då jag gnällde på Pontus Kozan tidigare så blev han omgångens coach för mig då han måste gett laget direktiv att hota in i mitten. Som man måste göra i denna 2-2-1 som Åkersberga gör och komma ner med tre spelare bakom mittfältarna så att man får en 3 mot 2 mot lagets backar som i det här fallet gav resultat. Än mer imponerande hur laget sköt lågt lågt lågt hela tiden som inte är målvakten i Åkersbergas favoritskott och märkbara problem med som gav resultat här då man fick med sig samtliga poäng. Jag måste säga att jag är väldigt imponerad av Emelie Rosenkvist som är en härlig spelare och också en jävlaranamma tjej som är en tränares dröm att ha med i laget. Men grattis Lund och grattis Pontus till en väldigt bra genomförd match.

Hetast) Karlstad IBF som får den av mig då man bärgade två poäng och lyckades turligt få med sig två poäng efter mycket om och men,  men bra lag? Nej jag stoppar där då laget inte var bra i den här matchen då tempot på boll är för dåligt och understödet i anfallszon måste man jobba på nu i veckan, tillsammans med lagdelarna som är alldeles för långa. Laget måste också få igång sina stjärnspelare Linneá Wallgren, Alexandra Terner, Frida Eklund och Josefin Svarfar, som måste ta mer ansvar och bli poängspelare. Men gör man en halvvolley från halva plan med två sekunder kvar av lagets mest coola spelare i Linnea Juhlin så hamnar man etta på den här listan. Kämpa och grattis till två väldigt viktiga poäng.

Tips i helgen:

Fredag
Pixbo – Warberg  10 – 2
Thorengruppen – Kais Mora 9-1
Falun – Rönnby Västerås 4-6
Lockerud – Karlstad 2-4
Malmö – Lund  3-2
Endre – Täby 4-6
Åkersberga – Kalmarsund 2-5

Söndag
Karlstad – Endre  4-3
Rönnby – Malmö  6-3
Täby – Falun  4-5
Lund – Thorengruppen 2-7
Kalmarsund – Lockerud 7-1
Kais Mora – Pixbo  2-8
Warberg – Åkersberga 3-3


SSL-spelaren: "Idol var aldrig något för mig"

TV: Pixbobacken Anton Fylke minns tillbaka på när han gick vidare i TV4-programmet Idol, och sedan hoppade av.


Promotion: Nu fyller vi Friends Arena, innebandy-Sverige!

Den här artikeln handlar om: