Foto: Per Wiklund
Internationellt

Arbetet med nya regelboken 2026 är i gång

ANNONS

Vilka regler vill du ändra på i innebandy?

Det är Internationella Innebandyförbundet (IFF) som ansvarar för sportens spelregler. Dessa regler kan uppdateras eller förändras vart fjärde år. Nästa uppdaterade regelboken släpps 2026 vilket betyder att det nu har officiellt har arbetet med ”upplagan 2026” har startats.

Regelreferensgruppen kommer att ha sitt första möte i denna månad (mars). De kommer att utvärdera de föreslagna regeländringarna och kommer att fråga IFFs medlemsländer om det finns några nationer som är villiga att testa eventuella regeländringar. Processen kommer att ta ungefär två år att utvärdera.

I närtid har många haft åsikter om reglerna kring straffarna. Ska sporten byta tillbaka till de gamla reglerna när bollen inte fick dras bakåt och ska det införas regler som begränsar användningen av zorro på straffar?

Ska speltiden förändras?

Är det rimligt att ett lag som har en spelare utvisad när en dubbelutvisning sker (en spelare blir utvisad i vardera lagen) ska bli dubbelt straffade om motståndarna gör mål? Idag säger regeln att dubbelutvisningen bryts vid en sådan situation och kan ge motståndarna powerplay trots att två spelare visats ut exakt samtidigt och i samma situation.

Och hur ska reglerna vara kring matchstraff, ska det alltid vara en avstängning i efterföljande matchen? Och om en spelare går in på planen i förtid vid en utvisning, är det rimligt med matchstraff + en ytterligare match avstängning?

Vilka regler vill du ändra på?


SSL-spelaren: "Idol var aldrig något för mig"

TV: Pixbobacken Anton Fylke minns tillbaka på när han gick vidare i TV4-programmet Idol, och sedan hoppade av.


Promotion: Nu fyller vi Friends Arena, innebandy-Sverige!

 

Den här artikeln handlar om: