Foto: Christoffer Jönsson
Landet runt

Hovshaga mästare i Smålandscupen: “En titel är en titel”

ANNONS

Hovshaga hade inga problem med att besegra ett B-betonat Hovslätt i cupfinalen under måndagskvällen.

Finalen mellan Hovshaga och Hovslätt i Smålandscupen blev aldrig särskilt spännande. Slutsiffrorna skrevs tillslut till 13-7 till hemmalaget Hovshaga och klubben kunde därmed inkassera sin första titel i Smålandscupen.

Mattis Wiberg stod för två mål och en assist och blev utsedd till matchens lirare i hemmalaget. Han säger så här om vinsten i cupen.

– Det var längesen jag tog en titel faktiskt. Senast måste har varit i ungdomsåren, så det är såklart kul. En titel är en titel, säger Mattis Wiberg till Innebandymagazinet.

Mattis Wiberg, Hovshaga. Foto: Christoffer Jönsson

Hovslätt har lirat hela cupspelet med ungdomar och med spelare från deras division 4-lag. Till kvällens match hade de med sig en liknande trupp och det var därför inte konstigt att Hovshaga, som spelade med näst intill ordinarie lag, inledningsvis dominerade.

– Vi hade inte så bra koll på vilket lag de skulle komma med men vi misstänkte att vi skulle äga mycket boll. Vi sätter tonen direkt och är bra i första och andra perioden, säger Mattis Wiberg.

Efter andra perioden stod det 11-3 till Hovshaga och det kändes som matchen var över. Men i tredje kom Hovslätt ut taggade och vann perioden med 4-2 och putsade till slutresultatet. 

– Vi går ner oss rejält i tredje och tror väl att det är klart. Efter timeouten steppar vi upp och avslutar matchen bättre, säger Mattis.

Hur ska ni fira det här?

– Det blir nog lugnt, det är ganska sent för en måndagskväll (skratt).

Det blir ingen pizza på Hovshaga Pizzeria?

– Det kan det bli! Klacken kanske är där och firar (skratt).

Lagkapten Hampus Dorji tar emot silverpokalen. Foto: Christoffer Jönsson

TV: Anna Wijks sista scen i Mästarnas Mästare

Här får innebandylegendaren lämna SVT-programmet.


Promotion: Nu fyller vi Friends Arena, innebandy-Sverige!

Matchrapporter: Hovslätt klar seriesegrare efter seger Stort jubel när Hovshaga säkrade seriesegern med vinst mot Olofström Hovslätt avgjorde tät match mot Höllviken i tredje perioden Hovslätt besegrade Nilsby och toppar nu tabellen Hovshaga kvalklart efter seger mot Vetlanda

Den här artikeln handlar om: