Foto: Roland Osbeck
Omgångskrönika Damallsvenskan
"Katrineholm prickade in sju rätt på lotto den här helgen"
ANNONS

Innebandymagazinets damexpert går igenom streckstriderna och tippar hur de kommer att sluta.

Med två omgångar kvar att spela i damallsvenskan går vi igenom vad som gäller runt de olika strecken. Eftersom allsvenskan görs om nästa säsong är det lite annorlunda förutsättningar som gäller. 

Lag 1-2 spelar SSL-kval-, Lag 3-4 är klara för nya allsvenskan, lag 5 får kvala till nya allsvenskan mot Dam1an-motstånd. Lag 6-8 åker ur och får spela i Dam1an nästa säsong. 

Västra allsvenskan

Helgens resultat:

Västerås IBS - GS 86 AIF5 - 2
Lillån IBK - Huddinge IBS5 - 6 e.förl.
Skoghalls IBK - FBC Katrineholm1 - 3
Telge SIBK - Bergs IK8 - 1

Seriesuveränerna Skoghall har åkt på en rejäl dip och i helgen kom den tredje raka förlusten vilket har fått till följd att Telge nu tagit över serieledningen. Men både Skoghall och Telge är redan klara för SSL-kval. Men en väldigt oroande formkurva på värmlänningarna inför det. 

Katrineholm prickade in sju rätt på lotto den här helgen genom att de slog Skoghall och samtidigt slog Telge deras värsta konkurrenter Berg. 

Västerås som länge varit uträknade har äntligen fått lite vind i seglen och efter helgens seger har man faktiskt en teoretisk chans att klara sig kvar fortfarande. 

Förutom Telge och Skoghall har även Lillån och Huddinge inget att spela för utan de kommer att bli trea eller fyra. Väldigt starkt av båda nykomlingarna. 

Däremot kommer det bli spännande i botten av tabellen under slutspurten där fyra lag slåss om femteplatsen, vilket innebär kval för att hålla sig kvar. 

Kvalasigkvarkampen  

5.FBC Katrineholm-1623
6.Bergs IK-3220
7.Västerås IBS-2417
8.GS 86 AIF-3817

Katrineholm-Huddinge
GS 86-Katrineholm

Berg-GS 86
Huddinge-Berg

Skoghall-Västerås
Västerås-Telge

Berg-GS 86
GS 86-Katrineholm

Om vi börjar med att ta en titt på de två bottenlagen så är det GS 86 som har en fördel. De möter både Berg och Katrineholm som de krigar om femteplatsen med. GS 86 måste vinna båda matcherna samtidigt som Katrineholm måste förlora båda sina matcher och Berg bara får vinna en av sina. Men eftersom GS 86 möter bägge har de mycket i egna händer men det kommer krävas att Huddinge även vinner över Katrineholm. Men GS måste även ta in i målskillnad och jag tror inte att de vinner över båda lagen utan det bli max tre poäng men troligast inte några alls.

Västerås har samma förutsättningar som GS 86 men värsta tänkbara spelschema kvar då de möter både ettan och tvåan i serien. Med tanke på Skoghalls form och Västerås desperation så kan de bli tre poäng där men jag tror aldrig att de tar poäng av Telge. Framförallt kommer de inte ta full pott, den chansen är minimal. Så det blir Dam1an för Västerås nästa säsong. 

Det är så fantastiskt att både Katrineholm och Berg har samma två lag kvar att möta och i första rundan tog de varsin trepoängare av dem. Eftersom det är tre poäng och 16 i målskillnad till fördel för Katrineholm så tror jag inte att de kommer tappa det försprånget. Berg kommer nog vinna båda sina kvarvarande matcher men jag tror inte att Katrineholm tappar mer än max tre poäng. Men man vet aldrig om det kommer bli så spännande att Berg vinner sin första match och Katrineholm förlorar. Då kan vad som helst hända men målskillnaden är med Katrineholm också så jag ser inte att Berg ska lyckas med någon mirakelvändning. 


TV: Anna Wijks sista scen i Mästarnas Mästare

Här får innebandylegendaren lämna SVT-programmet.


Promotion: Nu fyller vi Friends Arena, innebandy-Sverige!

 

Den här artikeln handlar om: