Foto: AC.Kårhag
Omgångskrönika Damallsvenskan
"Förlusten var lika tung för Lindås som den var viktig för Partille"
ANNONS

Innebandymagazinets damexpert går igenom streckstriderna och tippar hur de kommer att sluta.

Med två omgångar kvar att spela i damallsvenskan går vi igenom vad som gäller runt de olika strecken. Eftersom allsvenskan görs om nästa säsong är det lite annorlunda förutsättningar som gäller. 

Lag 1-2 spelar SSL-kval-, Lag 3-4 är klara för nya allsvenskan, lag 5 får kvala till nya allsvenskan mot Dam1an-motstånd. Lag 6-8 åker ur och får spela i Dam1an nästa säsong. 

Södra allsvenskan

Helgens resultat:

FBC Partille - Lindås IBK5 - 2
Jönköpings IK - Olofströms IBK14 - 1
Lindome IBK - Fristads GoIF5 - 4
Växjö IBK - Craftstadens IBK Oskarshamn0 - 3

Jönköping och Lindome gjorde det dem skulle mot seriens jumbosar även om det satt hårt inne för göteborgarna. Båda lagen är med i kampen om SSL-kvalplatserna. 

Partilles seger var oerhört viktig i kampen om en SSL-kvalplats. Men förlusten var lika tung för Lindås som den var viktig för Partille. Förlusten betyder att Craftstaden nu är med i kampen igen om nytt kontrakt efter att oskarshamnarna slog serietvåan Växjö i helgen.

Jönköping, Växjö, Partille och Lindome slåss om de två kvalplatserna till SSL. 

Lindome kan fortfarande tappa sin fjärde plats till Lindås och Lindås kan i sin tur tappa sin femte plats till Craftstaden. Men för Olofström och Fristad är det färdigspelat och där väntar spel i Dam1an för dem nästa säsong.

Så kommer streckkampen att sluta:

1.Jönköpings IK7444
2.Växjö IBK3443
3.FBC Partille1840
4.Lindome IBK1339

Jönköping-Växjö
Partille-Jönköping

Jönköping-Växjö
Växjö-Lindome

Lindome-Partille
Partille-Jönköping

Lindome-Partille
Växjö-Lindome

Spänningen kommer bli maximal i södra serien då topp fyra lagen bara möter varandra i de två sista omgångarna. Tittar man på första mötena lagen emellan så tog Jönköping 3p, Växjö 6p, Partille 0p och Lindome 3p. Skulle den poängfördelningen även delas ut igen så skulle Växjö vinna serien och Jönköping komma två. 

Jag tror att Växjö kommer ta full pott igen och hamna på 49 poäng. Jag tror också att Partille kommer att besegra Lindome. Det betyder i så fall att Partille kommer ligga en poäng bakom Jönköping i sista omgången och då kommer de spela om den sista kvalplatsen till SSL. Lindome tror jag inte kommer ta några flera poäng. Så Växjö vinner serien och tar den ena kvalplatsen sen kommer det bli en holmgång delux mellan Jönköping och Partille. Eftersom Partille har så pass sämre målskillnad än Jönköping så kommer det att krävas tre poäng för att Partille ska snuva smålänningarna. Det känns absolut som det är möjligt men jag tror att Partille max kommer få med sig två poäng mot Jönköping men troligtvis inga. Jonas Eliasson har dock ett par rävar bakom öronen från Pixbotiden så man ska inte räkna ut Partille helt. 

Kvalasigkvarkampen

4.Lindome IBK1339
5.Lindås IBK535
6.Craftstadens IBK Oskarshamn932

 

Lindome-Partille
Växjö-Lindome

Olofström-Lindås
Lindås-Fristad

Fristad-Craftstaden
Craftstaden-Olofström

Jag har ju redan konstaterat att Lindome inte kommer ta några mera poäng så de kommer att stanna på 39p. Lindås har de två bottenlagen kvar att möta så det är sex givna poäng. Så de kommer att hamna på 41 poäng och snuva Lindome på den säkra allsvenska platsen.

Tyvärr för Craftstadens del så räcker det inte att de också kommer att ta 6 poäng mot de två bottenlagen. För de kommer inte kunna gå om Lindome även att de blir nollade. Så för Craftstadens del får de hoppas på att något av bottenlagen tar tre poäng av Lindås, något de inte var i närheten av i första mötet mellan lagen. Däremot var det Craftstaden som tappade två poäng mot Olofström i första rundan. Så trots bra insatser på slutet från Oskarshamnarna så blir det spel i Dam1an nästa säsong. 


TV: Anna Wijks sista scen i Mästarnas Mästare

Här får innebandylegendaren lämna SVT-programmet.


Promotion: Nu fyller vi Friends Arena, innebandy-Sverige!


 

 

 

 

Den här artikeln handlar om: