Foto: Adam Troy
Omgångskrönika Damallsvenskan
"Storvreta kommer göra det som krävs av dem"
ANNONS

Innebandymagazinets damexpert går igenom streckstriderna och tippar hur de kommer att sluta.

Med två omgångar kvar att spela i damallsvenskan går vi igenom vad som gäller runt de olika strecken. Eftersom allsvenskan görs om nästa säsong är det lite annorlunda förutsättningar som gäller. 

Lag 1-2 spelar SSL-kval-, Lag 3-4 är klara för nya allsvenskan, lag 5 får kvala till nya allsvenskan mot Dam1an-motstånd. Lag 6-8 åker ur och får spela i Dam1an nästa säsong. 

Östra allsvenskan

Helgens resultat:

Alunda IBF - AIK IBF2 - 4
Storvreta IBK - Nacka IBK3 - 2
Tyresö Trollbäcken IBK - IBF Falun Utveckling5 - 4 e.förl.
Älvsjö AIK IBF - Täby FC2 - 1

Det kommer bli en högdramatisk avslutning på östra serien efter helgens resultat. Serieledarna Älvsjö låg illa till mot jumbon Täby och det var först i tredje perioden som Älvsjö vakna till liv och avgjorde matchen. En seger som betyder att Älvsjö ska kvala till SSL för första gången. 

AIK mötte tabellfemman Alunda och tog en seger som satt hårt inne. Den som gick i bräschen var i vanlig ordning en viss Anna Wijk som spelade fram till alla AIK:s mål. AIK:s chanser till SSL-kval var minimal innan Wijks comeback men nu har man allt i egna händer. 

Trean och fyran möte varandra i helgen också och där drog Storvreta det längsta strået i en jämn match. Förutsättningarna var ganska så enkla inför de mötet. Vinnaren skulle fortsatt ha en rimlig chans på en kvalplats medans förloraren i stort sett bara skulle ha en matematisk chans kvar. 

Tyresö Trollbäcken, Falun U och Täby FC har inget kvar att spela om utan de kommer att åka ner i Dam1an. 

Så kommer streckkampen att sluta:

Vi har två streckkamper kvar att se fram emot och det är vilket lag det är som följer med Älvsjö till SSL-kvalet och där är det AIK, Storvreta och Nacka som är inblandade. 

Sedan är det även en kamp mellan Alunda och Nacka om vem som kommer att få kvala sig kvar och vem som kommer att vara säker. 

1.Älvsjö AIK IBF3346
2.AIK IBF2440
3.Storvreta IBK2338
4.Nacka IBK4435
5.Alunda IBF-530

SSL-kvalkampen

Nacka-AIK
AIK-Täby

Storvreta-Tyresö
Alunda-Storvreta

Nacka-AIK
Nacka-Falun U

Om vi börjar med Nacka så måste de ta full pott samtidigt som AIK bara får ta en poäng till och Storvreta bara får ta tre poäng till. Det kommer inte hända och jag tror heller inte att Nacka tar 6 poäng utan de kommer förlora mot AIK och vinna mot Falun. 

AIK har två poäng försprång på Storvreta och det tror jag inte att man kommer att tappa. Man tar tre givna poäng mot Täby men det är i nästa omgång som AIK kan strula till det mot Nacka. Nacka måste vinna för att ha chansen och det kommer ge allt de kan. Men AIK har Anna Wijk och det kommer räcka till en målsnål seger. Jag tror att AIK tar minst fem poäng och kommer med andra ord att få kvala även i år. 

Storvreta kommer att dansa igenom nästa match mot Tyresö och ta tre enkla poäng. Sedan tror jag även att det kommer bli en trea i derbyt mot Alunda. Så Storvreta kommer göra det som krävs av dem men de kommer vara beroende av att Nacka slår AIK. Det kan dem absolut göra men som sagt var tror jag inte att Wijk/Strid kommer tillåta det. Så det blir Älvsjö och AIK som går till kval. 

Kvalasigkvarkampen  

Nacka-AIK
Nacka-Falun U 

Älvsjö-Alunda
Alunda-Storvreta

Alunda har fortfarande chansen att nå säker mark men då måste Nacka ta noll poäng samtidigt som Alunda gör rent hus. Det kommer inte att ske för jag tror varken att Nacka tappar alla poäng eller att Alunda tar full pott. Alunda har dessutom tufft motstånd kvar och jag tror snarare att det är dom som tar noll poäng och Nacka tar i alla fall tre mot Falun. Så Nacka kommer att klara sig kvar och Alunda kommer att få kvala sig kvar.


TV: Anna Wijks sista scen i Mästarnas Mästare

Här får innebandylegendaren lämna SVT-programmet.


Promotion: Nu fyller vi Friends Arena, innebandy-Sverige!

Den här artikeln handlar om: