Foto: Per Wiklund
Gothia Innebandy Cup

Arenamatcher tillbaka i SSL nästa säsong

ANNONS

Första publikfesten är bokad – Kommer dubbla klubbens publiksnitt

Gothia Innebandy Cup har i ett officiellt pressmeddelande berättat att nästa säsongs turnering som blir det 30:e upplagan (första genomfördes 1994) kommer att invigas med en superligamatch.

Fredagen den 3:e januari 2025 kommer Pixbo IBK att spela en match i superligan. Matchen kommer spelas i Scandinavium. Arrangörerna tror på en publiksiffra över 10 000 åskådare. Vilket är en siffra som har uppnåtts vid ett flertal tidigare tillfällen när ”invigningsmatch” arrangeras i samband med starten av Gothia Innebandy Cup.

Arenamatcher genomfördes mer frekvents i början av 2000-talet när det spelades matcher i Kinnarps Arena, Scandinavium, Hovet och Globen bland annat.

För Pixbo IBK som just nu har ett snitt på 654 personer (11 hemmamatcher) skulle en arenamatch förändra klubbens publiksnitt radikalt. I skrivande stund ligger klubben på 10:e plats i publikligan i SSL 2023/24. Med en arenamatch i Scandinavium skulle Pixbo komma upp i samma nivå (1423 åskådare i snitt) som publikettan Storvreta IBK (1 445).

Snittet i herrarnas SSL är i skrivande stund 822 åskådare per match. Med en arenamatch med minst 10 000 åskådare hade publiksnittet varit i stället 884 åskådare per match.

Den här artikeln handlar om: