Richard Campbell och Noél Alm Johansson.
Foto: Per Wiklund och Adam Troy
Allsvenskan östra

Slåss om kvalplatsen: “Förlorar vi är det kört”

ANNONS

Två storsatsande lag som slåss om en plats i innebandyns finrum. På söndagen möts Storvreta och Nacka i en viktig kamp om kvalplatsen.

Inför säsongen förväntade sig nog de flesta att Storvreta och Nacka skulle ligga i toppen av Allsvenskan Östra och slåss om uppflyttning. För närvarande ligger Nacka på tredjeplats och Storvreta på fjärdeplats. Båda lagen står på 35 poäng vardera och jagar AIK på andraplatsen som har 37 poäng.

På söndagen möts Storvreta och Nacka i en oerhört viktig match. Förlust och chansen att nå topp två och kval till SSL kan vara förlorad. 

– Jag skulle säga att den är helt fundamental. Förlorar vi är det i stort sett kört, så det är bara att köra, säger Nackas huvudtränare Richard Campbell till Innebandymagazinet.

Huvudtränaren i Storvreta, Noél Alm Johansson, är av samma åsikt.

– Det är tre omgångar kvar och vi är några stycken som jagar ett SSL-kval. Det är denna matchen vi kan påverka, så det är såklart en superintressant match, säger Noél Alm Johansson.  

Storvreta har haft svårt mot topplagen i år och laget har inkasserat två förluster mot serieledaren Älvsjö, en förlust och en vinst mot AIK. I senaste mötet med Nacka slutade det återigen med förlust.

– Vi har haft svårt att knyta ihop säcken i toppmatcherna. Vi hade en tvåmålsledning mot AIK, vi ledde i bortamtchen mot Nacka men tappade tillslut. Det har varit jämna matcher men vi har inte haft flytet och marginalerna för att stänga matcherna, säger Noél Alm Johansson.

Är det ett misslyckande om ni inte når topp två?

– Nej, det skulle jag inte säga. Vi har ett ungt lag och vi flyttade up 13 stycken juniorer förra året. Laget är byggt för den här och nästa säsong. Det klart att vi vill vinna matcher och får vi chansen så går vi för det. Ur de aspekterna finns det inget som säger att det är ett misslyckande om vi inte når topp två, säger Noél Alm Johansson.

Även om Storvreta vinner de tre sista matcherna är man fortfarande beroende av vad AIK gör i sina matcher. Nacka å andra sidan har allt i egna händer eftersom laget möter AIK i näst sista omgången. Skulle Nacka vinna de tre sista matcherna är laget garanterat klart för topp två. Nacka har dessutom 23 mål bättre målskillnad än både AIK och Storvreta. 

– Det är såklart skönt att gå in i matcherna utan att behöva förlita sig på andra resultat. Vi har egentligen bara oss själva att skylla om vi inte löser det, säger Nackas tränare Richard Campbell.

Vad säger du annars om er säsong?

– Väldigt upp och ner med höga toppar och djupa dalar. Vi är inte nöjda, det har inte varit tillräckligt bra.

Ni lyckades slå serieledaren Älvsjö i senaste matchen. Vad betyder den segern inför de kommande matcherna?

– Jättemycket! Vi stod för en helgjuten insats och spelade en enkel innebandy. Jag tror vi insåg vilket jobb vi behöver lägga ner för att vinna matcher, så det är något vi tar med oss, avslutar Richard Campbell.

Matchguide Allsvenskan Östra

Storvreta - Nacka 

När och var: Söndag 13:00 i IFU Arena Gibon i Uppsala.

Att notera

Nacka har gjort 118 mål och Storvreta har gjort 101 mål så här långt i Allsvenskan. Det gör dem till de två målgladaste lagen i serien. Upplagt för målfest på söndag.


TV: Anna Wijks sista scen i Mästarnas Mästare

Här får innebandylegendaren lämna SVT-programmet.


Promotion: Nu fyller vi Friends Arena, innebandy-Sverige!

Matchrapporter: Två mål för Stina Höög när Nacka Wallenstam besegrade IBF Falun Utveckling Kvalspel för Alunda efter förlust mot Storvreta AIK kvalklart efter seger mot Nacka Wallenstam Storvreta vann på hemmaplan mot Tyresö Trollbäcken Uddamålsseger för Storvreta hemma mot Nacka

Den här artikeln handlar om: