Superligan

Viktiga segern: Går upp på slutspelsplats och petar ner motståndarna

ANNONS

Malmö vann sexpoängsmatchen hemma mot Kalmarsund med 3-2.

Betydelsen av lördagens match mellan Malmö och Kalmarsund var stor. Riktigt stor. Båda lagen jagar de sista slutspelsplatserna och inför matchen låg Kalmarsund över strecket med 28 poäng, medan Malmö låg under på 27.

Det var alltså hemmalaget som var i mest behov av att vinna och det lyckades man också med. En stark förstaperiod gav resultatet 2-0 efter mål av Maja Ekström och Isa Burgstaller. 

Kalmarsund svarade tidigt i tredje genom att reducera efter mål av Alžbeta Ďuríková, men Malmö svarade genom att öka till 3-1, detta via Ellen Rasmussen. Dominika Buczek skapade sedan nerv igen med sitt mål för Kalmarsund, men närmare än så kom inte smålänningarna.

– Såklart flera saker som gjorde att vi kunde vinna matchen men framförallt spelade vi väldigt kontrollerat. När vi ägde bollen spelade vi smart och med stort tålamod. En väl genomförd match av tjejerna, sa Malmös tränare Patric Johansson till Innebandymagazinet efter matchen.

Du kan se matchens höjdpunkter i spelaren ovan.

Dagens resultat gör att slutspelskampen ser ut som följer:

7.IBK Lund Elit2286 (1)882-102-2031

8.Malmö FBC2293 (0)10104-109-530

9.FBC Kalmarsund2274 (3)1195-107-1228

 

Matchrapporter: Thorengruppen avgjorde efter rysare mot Kalmarsund Tre matchbollar för Thorengruppen efter ny seger Smakstart för Thorengruppen – vann mot Kalmarsund Dominika Buczek gjorde två mål när Kalmarsund vann mot IBK Lund Malmö FBC avgjorde i förlängningen mot Kais Mora

Den här artikeln handlar om: