Foto: Per Wiklund
SSL (Dam)

Uppgifter: Därför sparkades Andreas Harnesk

ANNONS

Det ska ha funnits missnöje från spelare, uppger Expressen.

Förra veckan så meddelade Västerås Rönnby att man valt att avbryta samarbetet med huvudtränaren Andreas Harnesk, som haft rollen i fyra år.

Varken klubben eller Harnesk själv har först velat på in på orsakerna bakom beslutet.

Västerås Rönnby skrev följande i samband med beskedet:

”Andreas Harnesk och Västerås Rönnby har efter fyra framgångsrika år beslutat att gå skilda vägar

Rönnby vill tacka Andreas för hans engagemang och önskar honom lycka till.

Vi har utökat ledarteamet kortsiktigt med Emma Hellberg och Karolina Widar och parallellt inlett arbetet med en ny huvudtränare.

Nu blickar föreningen framåt mot de avslutande seriematcherna och kommande slutspel.
 

Västerås Rönnby IBK styrelse”

Klubben gjorde sedan ett nytt uttalande på sin Facebook:

"För att undvika ytterligare spekulationer väljer vi att komplettera informationen kring varför Andreas Harnesk lämnar Rönnby.

Andreas Harnesk kom till oss i Rönnby i januari 2020, då låg laget utanför slutspel och han lyckades ta oss till semifinal säsongen 2021/2022. Han har under sin tid förändrat träningskulturen och laget har varit ett topp tre lag sen dess och som är på starkt uppåtgående.

Andreas har varit med oss i över fyra års tid och har bidragit med ett enormt driv och engagemang - utöver sin roll som huvudtränare har han även arbetat som fysansvarig, sportsligt ansvarig samt utvecklingsansvarig för hela föreningen. Ett arbete som till slut kan få konsekvenser, i det här fallet i minskad energi och glädje vilket i slutändan försvårade samarbetet mellan Andreas och spelarna. Just energi och glädje upplever vi alltid har varit ett kännetecken för oss i Rönnby.

Vi väljer därför att göra den här förändringen redan nu då laget kan bli än bättre och har en chans att göra riktigt bra ifrån sig i ett kommande slutspel."

Uppgifter: Därför fick Harnesk gå

Nu har Expressen kommit med nya uppgifter om varför Harnesk sparkats. Enligt tidningen så beror det främst på ett missnöje från några av lagets spelare. 

Man skriver att det handlar om "en mindre klick" av truppen som ska ha vägrat att spela om det inte gjordes någon förändring på tränarposten.

Missnöjet ska delvis ha handlat om Harnesk kravbild. Expressen skriver följande:

“Andreas Harnesk är en av Sveriges mest dedikerade tränare som lägger en enorm tid på innebandyn. Det är många teoripass och mycket videoanalys. Hans ambitionsnivå var stundtals högre än vissa av spelarnas, vilket skapade irritation i spelartruppen."

Det ska också ha funnits skilda meningar om hierarkin i laget när det kommer till laguttagningar och roller.

Rönnby leds nu säsongen ut av Pelle Alvin, som var med och tog SM-guld med klubben 2013.


TV: Anna Wijks sista scen i Mästarnas Mästare

Här får innebandylegendaren lämna SVT-programmet.


Promotion: Nu fyller vi Friends Arena, innebandy-Sverige!

Matchrapporter: Pixbo Wallenstam knäckte Rönnby IBK i avgörande matchen Likaläge i matchserien efter Rönnby IBK:s seger mot Pixbo Wallenstam 2-1 i matchserien efter ny vinst för Pixbo Wallenstam mot Rönnby IBK Likaläge i matchserien efter Pixbo Wallenstams seger mot Rönnby IBK Rönnby IBK vann mot Pixbo Wallenstam efter straffdrama

Den här artikeln handlar om: