Foto: Per Wiklund
Svenska Cupen

Finallaget vill se förändring i cupen

ANNONS

Ekonomiskt tufft att delta i Svenska Cupen är en av anledningarna till att Falun vill se en förändring i upplägget på cupen.

Många matcher och stora siffror i cupens första omgångar är något Falun gärna ser att det blir en förändring på i Svenska Cupen i framtiden. 

Rickard Hedlund, Faluns sportchef, nämner flertalet områden för Falu-Kuriren där det skulle kunna bli förändring för att gynna lag, föreningar och spelare.

– Som upplägget är nu är det lite för belastande, både ekonomiskt för klubbarna, men också för spelarna. I finalen är det folkfest, men det har varit bökigt att få hit publik till tidigare omgångar förutom när vi körde en gratismatch i kvarten mot Thoren, säger Hedlund och fortsätter:

– Det är mycket resor och matcher… Nej, det här behöver förbundet se över en gång till. Tillbaka till ritbordet.

I samband med att Falun förlorade cupfinalen så gick man miste om 150 000 kronor i prispengar. Sportchefen förklarar att det inte har något att göra med förändringsförslaget.

– Det låter kanske som att vi vill skrota cupen nu när vi förlorar (skratt), men så är det inte. Vi vill hellre se fler omgångar i SSL och färre matcher i Svenska Cupen, säger Hedlund till Falu-Kuriren.

Daniel Gustavsson, som är tävlingschef på Svenska Innebandyförbundet berättar att han är nöjd med utvecklingen av cupen och syftar till hur inramningen i både damfinalen i Umeå och herrfinalen i Falun såg ut. Han håller däremot med om att det alltid går att förbättra saker.

– Sen finns det alltid saker att utveckla och vi har gått ut till SSL-lagen med en enkät inför kommande säsong. Vi ser väl främst en stor belastning på många av våra bästa spelare med Champions Cup, SSL-start och landslagsturneringar under hösten, berättar han i Sportbladets sändning under herrfinalen. 


TV: Anna Wijks sista scen i Mästarnas Mästare

Här får innebandylegendaren lämna SVT-programmet.


Promotion: Nu fyller vi Friends Arena, innebandy-Sverige!

Matchrapporter: Pixbo lyckades vinna mot IBF Falun IBF Falun reducerar serien mot Pixbo Pixbo tog ny seger mot IBF Falun IBF Falun vann tredje matchen – reducerar serien mot Pixbo 2-0 i matchserien efter ny vinst för Pixbo mot IBF Falun

Den här artikeln handlar om: