Foto: Per Wiklund
Krönika
Berglinds kalla & heta: "Då kanske man inte ska vara på den här nivån"
ANNONS

Berglinds summering av denna omgång, samt tippning av nästa omgång.

Denna omgångs stora vinnare blev KAIS Mora med sina tre poäng i bottenmötet mot Lockerud, som såg till att Mora klättrade över strecket igen, då Åkersberga slog Malmö hemma i sudden. Matchhjälte för Åkersberga var som vanligt Isabel Balzano. Hon kom till mig som junior och redan då tog hon oerhörda kliv i sin utveckling och som jag sedan lyfte upp till damlaget också de åren var hon en av våra bästa spelare. Nu är hon Åkersbergas klart bästa spelare.

En annan vinnare och förlorare denna omgång var Rönnby. Tittar vi till vinnare så tog de nu ett rejält grepp om tredjeplatsen som man ser nu är otroligt viktigt, så att man inte får TG i en eventuell semifinal. Thorengruppen slog både Pixbo nu senast i serien och är också segrare i Svenska Cupen igen, stort grattis.

Tittar man på Rönnby som förlorare så kickar man tränaren Harnesk som under de här fyra åren byggt upp Rönnby som ett av Sveriges absolut bästa lag och som nu också börjat fått träff på saker och ting med sitt spel och med spelare i truppen som hanterar detta spel. 

Endre tog tre otroligt viktiga poäng hemma mot Lund helt välförtjänt. Men jag undrar vad man tänkte när man sätter Birgersson på bänken i denna viktiga match och ingen kan väl vara gladare än Birgersson att tränaren nu flyttar till Warberg då detta beslut är helt obegripligt.

Falun hade vissa problem med Karlstad, men som ändå vinner rätt komfortabelt och jag tycker Karlstad gör en bra match mot Falun när man spelade på två femmor. Men nu måste Karlstad vinna mot Mora i nästa match och sedan mot Lockerud i matchen efter, annars är man ute ur SSL tror jag. Största misstaget var när man gick på tre femmor hemma mot Åkersberga, tredjefemman släppte in samtliga mål och man gör inga förändringar i andra perioden. Ja, då kanske man inte ska vara på den här nivån?

Kalmarsund tog två viktiga poäng hemma mot Täby för att nå slutspelet, som man kommer att göra då man har ett relativt ”enkelt” program kvar. Trots att Täby förlorade så var det roligt att mina ”juniorer” Tilde Sandlund och Hanna Nordstrand fick hänga varsitt mål.

I sista matchen mellan giganterna Thorengruppen-Pixbo så visade Thorengruppen åter sin styrka och slog Pixbo igen i serien och nu kommer Thorengruppen att gå rent hus i den här serien. Det är helt unikt för ett lag i vilken högsta serie det än gäller, eller i vilken sport det än gäller, så är det en helt sjukt och galet bra bedrift av det här laget och dess ledare.

Kall) IBK Lund som har jagat den där slutspelsplatsen i flera år nu och som har varit på hyfsat säker mark och kunnat under den här helgen mer eller mindre kunde bärgat en slutspelsplats. Då får man för sig att bänka årets målvakt och en av seriens bästa målvakter som har räddat dem i så många matcher och vips så ligger man under med 0-3 efter fyra skott på mål och då kommer man på den briljanta idén att byta målvakt. Efter det så storspelar Birgersson i målet och trots att Endre var det spelande bättre laget så undrar jag om inte Lund hade fått med sig minst en poäng om Birgersson hade stått från start. Men grattis Warberg, säger jag.

Kallare) Täby FC som inför den här säsongen hade värvat ihop ett dream team genom duktige sportchefen Robin Andersson, som gjorde århundrades Silly Season. Han fick senare lämna Täby och efter det så har flertalet spelare lämnat eller tagit pauser. Täby som i år skulle nå högre höjder förlorar nu igen och har tre raka förluster. Det är mot lagen: Lund, Mora och Kalmarsund. Spelarmaterial har man, så där ligger inte felet, utan det måste ligga någon annanstans. Kämpa!

Kallast) Upp som en sol och ner som en pannkaka ligger väl nära till hands för Lockerud som tappade Ellen Lundin till Pixbo, men som ändå “hade ett bra lag”. Jag sa innan säsongen att Lockerud skulle åka ur då jag sa att de spelar alldeles för naivt och åker på för många spelvändningar mot sig, efter att jag på försäsongen såg matchen mellan Lockerud-Lillån i Svenska Cupen. Även om Lockerud ska ha en eloge för att man försöker spela innebandy så räcker det inte här och vi får tacka Lockerud för den här säsongen då man nu på den andra halvan har förlorat helt fel matcher.

Het) Kalmarsund som vinner mot Täby och som nu för första gången går in på en slutspelsplats, där både förstalinan och andralinan presterade för Kalmarsund. Många hade Ellen Lundin som årets rookie som inte är helt fel men också inte helt rätt då årets rookie för mig innan säsongen och även nu är Dominika Buczek. Hon gjorde mål även i den här matchen och ligger på en imponerande 13-plats i totala poängligan och 12:e plats i skytteligan.



Jag sa att Kalmarsund skulle vinna fyra av sina kommande matcher och jag tror man gör det då man har kvar att möta: Malmö, Åkersberga, Lockerud, Mora, Lund. Vinner man dessa matcher så kan man komma upp på en sjätteplats i tabellen där jag tippade dem på förhand. Men som också bör ställa sig in på en kvartsfinal mot Rönnby Västerås som ännu inte har någon ”riktig” coach och då kanske det kan gå vägen för Kalmarsund.

Hetare) KAIS Mora som vinner den otroligt viktiga matchen mot Lockerud och skaffar sig också några plusmål i den jakten, som kan bli otroligt viktigt för bottenstriden. Även om jag tyckte Mora var på gång och inte har blivit så mycket bättre med Bruno, då de gjorde bra prestationer innan, så har de nu blivit bättre coachade av Bruno och rätt femmor matchas in som har gett en grym effekt. Nu har man tre raka segrar och ser ut att vara kvar i SSL, men man behöver en seger till och kommer den kanske redan nu kommande helg då en sån där riktig rysarmatch till spelas och nu mot Karlstad.

Hetast) Thorengruppen, denna lagmaskin med Sveriges bästa tränare och Sveriges bästa lag (organisation har Endre överlägset bäst i Sverige) och man har de där matchvinnarna i alla lagdelar. Det spelar ingen roll att man ligger under med 2-6 mot Pixbo för när man vrider om nyckeln så är det här laget bara bäst. Enda smolket i bägaren är att man fick landslagsbacken Boric Svärd skadad med de där j..la knäna och jag hoppas på det bästa för henne och laget.

Sofia Joelsson som inte blev uttagen i landslaget (??) gjorde två mål till och är nu trea i den totala poängligan och ETTA i skytteligan. En spelare man kan lita på i de stora matcherna då hon alltid gör mål. Nu är “Kotten” borta Sofia, så...

Tips i nästa omgång (som gick rätt så bra i omgången innan)
Lockerud-Endre 3-4
Lund-Åkersberg 3-2
Karlstad-Mora 5-3
Malmö-Kalmarsund 4-4
Pixbo-Rönnby 6-4
Täby-Thorengruppen 3-8
Warberg-Falun 3-5
 


TV: Anna Wijks sista scen i Mästarnas Mästare

Här får innebandylegendaren lämna SVT-programmet.


Promotion: Nu fyller vi Friends Arena, innebandy-Sverige!

Den här artikeln handlar om: