Lucas Grunditz (t.v) och Oscar Liljeberg (t.h).
Foto: Adam Troy
Ungdom

Storvretaduo till RIG: "Varit en game changer för honom"

ANNONS

Ledaren: "Det finns ingen som har tränat så mycket som honom"

Bland 370 sökande var det två från samma klubb som blev antagna till Riksinnebandygymnasiet bland spelare födda 2008. Senast en Uppsaladuo tog plats på RIG i Umeå var 04:orna Gabriel Kohonen och Sakarias Ulriksson, som därefter tidigt har fått stjärnstatus i SSL.

Nu är det Storvreta IBK:s 07-födda Oscar Liljeberg och Lucas Grunditz som flyttar till Umeå för att fortsätta utvecklas.

Ledaren i Storvreta IBK P08, Fredrik Engström, ger en närmare beskrivning av sina RIG-uttagna spelare.

Om Oscar: “En innebandyspelare med stora krav på sig själv och sina medspelare. Stort spelsinne som ständigt skapar ett övertag i anfallszon. Hans kreativitet på planen är på en annan nivå, det har varit viktigt att låta Oscar få utlopp får det. Han har ett stort psyke och tålamod vilket är jättebra för att kunna utvecklas.

Har i sin karriär spelat uppåt i banan, mest som center. En styrka som hjälpt på planen är Oscars brytning säkerhet av bollen vilket i sin tur har skapat snabba omställningar.

Oscars fantastiska dragskott har varit en game changer för honom och vårt lag.

Oscar är en hårt arbetande spelare både i matchsituationer och på träningar, det finns ingen som har tränat så mycket som Oscar. Ständigt med ögonen mot nästa mål i karriären. Genom sitt sätt att vara drar med sig sina lagkompisar vilket har gjort att Oscar också haft förtroende som kapten i laget.”

Om Lucas: “Lucas största styrka som målvakt är sin placeringssäkerhet, han är alltid på rätt plats i tid vilket gör att han oftast inte behöver göra några chansslängningar.

Han har utvecklat en stor spelförståelse så från sin position i målet kan han hjälpa sina utespelare. Hans stora styrka utanför planen är att han ständigt vill slipa på alla detaljer, det finns ingen som njuter så mycket som Lucas av att titta på filmade detaljer från träningar eller matcher för att se vad han kan förbättra.

Lucas precisa utkast har under de senaste åren blivit ett anfallsvapen för oss, med hjälp av kasten så skapas det snabba omställningar.”


TV: Anna Wijks sista scen i Mästarnas Mästare

Här får innebandylegendaren lämna SVT-programmet.


Promotion: Nu fyller vi Friends Arena, innebandy-Sverige!

Den här artikeln handlar om: