Thorengruppen-Pixbo 6-3
Foto: Tomas Brandt Wangel
SSL (Dam)
Thorengruppen 300 minuter ifrån något som inte hänt på 23 år
ANNONS

Thorengruppen besegrade Pixbo med 6-3 och tog säsongens 21:a raka seger i Svenska Superliga.

I söndags spelade Thorengruppen och Pixbo final i Svenska Cupen, en final som Pixbo började bäst och ledde med 6-2 men som sedan Thorengruppen vann med 7-6. Idag började Thorengruppen bäst och de tog ledningen redan efter 26 sekunder, efter slarvigt försvarsspel av Pixbo. 

Hela första perioden var hemmalaget bäst och man gick upp i en 2-0 ledning innan Eliska Krupnova drog iväg ett slumpskott och fick in en reducering med en sekund kvar att spela av första perioden. 

De båda lagen hade gjort om en del i sina formationer jämfört med söndagens final och omgjort blev även matchbilden i andra perioden för då klev Pixbo ut som ett nytt lag och tog över matchen. Man vände till 3-2 innan det blev dags för Thorengruppen också att avsluta mittperioden med ett mål i slutsekunderna.

I tredje perioden blev det lite mer en coachmatch där spelare vilades och kastades om och det laget som svarade bäst på det var Thorengruppen som åter igen tog över initiativet och vann helt rättvist med 6-3.  

– Det är jättebra att vinna över Pixbo överhuvudtaget och att vinna två gånger på tre dagar är ju ännu bättre. Vi hade ställt in siktet allra mest på svenska cupen finalen men vi verkligen vinna alla matcher under grundserien så vi var laddade idag också, sa Emilie Wibron efter matchen i Expressens sändning. 

Fakta är att Thorengruppen har vunnit alla matcher denna säsong utan att ha tappat en enda poäng och nu är Umeålaget bara fem matcher ifrån att göra den perfekta säsongen utan att tappa en enda poäng. Man var nära att göra det redan förra säsongen men då förlorade man en match och det var just mot Pixbo, även då möttes man back to back tätt inpå Svenska Cupen-finalen. Att göra den perfekta säsongen har ingen lyckats med när högstaserien spelats i 26 omgångar. Men Balrog sprang igenom med 18 raka trepoängare säsongen 2001/02.

Om Thorengruppen siktar på att göra den perfekta säsongen så gjorde nog Moa Andersson de två perfektaste perioderna man kan göra i söndag och hon blev helt riktigt utsedd till Pixbos bästa spelare. Idag gjorde hon en lika bra insats över tre perioder och hade jag betygsatt den här matchen hade inte en tia räckt till. Men trots att hon blev utsedd till matchen bästa spelare ännu en gång fick hon åter igen hålla en förlustintervju i sändningen.  

– Det är en speciell match med att ladda om så här tätt inpå från i söndags. Vi började lite svajigt i första, lite dålig kvalitet. Sedan snäppar vi upp det så summan blir lite toppar och dalar, och det är väl inte så konstigt. Men tre poäng ville vi såklart få med oss hem. 

Poängbäst blev fem spelare som alla gjorde två poäng vardera. Emelie Wibron, Oona Kauppi, Veera Kauppi och Sofia Joelsson i Thorengruppen. Samt Klara Loneberg i Pixbo. Värt att notera att Nora Parkle gjorde sitt första mål och poäng denna säsong samt att Veera Kauppi noterades för poäng 401 och 402. Det är endast 16 spelare som lyckats göra 400 poäng innan Kauppi. Dessutom förlängde Kauppi sin fantastiska svit som nu är uppe i 119 raka grundseriematcher med poäng. 

Se alla målen i klippet ovan. 

 

Thorengruppen IBK6 - 3Pixbo IBK
MatchstatusAvslutad
Periodsiffror2 - 1, 1 - 2, 3 - 0
Skott24 - 17 (6 - 7, 8 - 6, 10 - 4)
HändelseTidStällningSpelare
Period 1
Periodstart00:00  
Målvakt - In00:00 Lovisa Hedin
Målvakt - In00:00 Linnea Wall
Mål00:261-0Oona Kauppi
(Veera Kauppi)
Mål14:152-0Nora Parkle
(Juni Söderqvist)
Mål19:592-1Eliska Krupnova
(Axina Pettersson)
Periodslut20:00  
Period 2
Periodstart00:00  
Mål00:312-2Moa Andersson
(Klara Loneberg)
Mål16:572-3Klara Loneberg
(Ellen Lundin)
Mål19:303-3Sofia Joelsson
(Emelie Wibron)
Periodslut20:00  
Period 3
Periodstart00:00  
Mål04:204-3Sofia Joelsson
(Moa Johansson)
Utvisning12:32 Emma Heander
(Fasthållning, 2 min)
Mål13:375-3Veera Kauppi
(Oona Kauppi)
Mål16:376-3Emelie Wibron
(Mathilda Ekenlinde)
Time Out - Borta16:37  
Periodslut20:00  
Målvakt - Ut20:00 Lovisa Hedin
Målvakt - Ut20:00 Linnea Wall

 

Matchrapporter: Pixbo Wallenstam knäckte Rönnby IBK i avgörande matchen Likaläge i matchserien efter Rönnby IBK:s seger mot Pixbo Wallenstam Thorengruppen avgjorde efter rysare mot Täby 2-1 i matchserien efter ny vinst för Pixbo Wallenstam mot Rönnby IBK 2-1 i matchserien – Thorengruppen segrade på nytt mot Täby

Den här artikeln handlar om: