Foto: Per Wiklund
#100talanger

Guldhjälten är en av landets 100 största talanger

ANNONS

Har Pixbo redan hittat Jon Hedlunds ersättare i föreningen? - "Drömmen är att bli som honom"

Lär känna en av Sveriges största talanger lite mer ingående. Låt oss presentera #83 på listan, Pixbos målvakt Elmer Arne. Som var med och vann distriktslags-SM med Västsvenska.  

– Det första jag tänker på är att det var helt fantastiskt. Vi jobbade väldigt hårt och när vi kom upp till Umeå så var det som något klickade. Vi gör mål i första bytet av turneringen, och efter det så slutade ingen kriga för laget. Vi hade samtidigt en bra bredd och bra spets i laget, vilket gjorde att vi kunde ta oss igenom alla matcher på ett eller annat sätt. Det som jag tänker på mest om någon frågar om hur DSM gick så tänker jag på slutspelet. Där var varje sekund av varje match helt fantastisk att få spela. Vi mötte de absolut bästa lagen i hela Sverige, vilket var otroligt roligt. Finalen var dock något annat. Det är absolut den roligaste och största matchen jag har spelat i mitt liv, och det var helt otroligt mäktigt att få uppleva något jag drömt om i flera år, säger Arne till Innebandymagazinet. 

Vad säger du om din egen insats i den turneringen?

– Jag är väldigt nöjd med min insats. Jag tror jag släpper 14 mål på 6 matcher, vilket är väldigt bra. Jag gör också många fina och viktiga räddningar, vilket jag är väldigt nöjd med. Jag försöker också att hjälpa och styra mina medspelare så mycket jag bara kunde. Jag är väldigt väldigt nöjd med min turnering och känner verkligen att jag bidrog med min del till laget.

Du spelar till vardags i Pixbo, hur mycket följer du A-laget i SSL?

– Jag skulle ändå säga att jag följer laget väldigt mycket. Jag försöker vara och kolla på ett antal matcher varje år och följer alltid varje match när de spelar via appen. Vi har också träning innan dem en gång i veckan, och då stannar jag gärna och kollar i några minuter.

Är drömmen att bli en framtida Jon Hedlund?

– Det skulle jag absolut säga att drömmen är. Jon är en helt fantastisk spelare och har åstadkommit extremt mycket som en innebandymålvakt. Samtidigt så är han en väldigt bra förebild utanför planen. Han har varit nere på några av mina träningar när jag var mindre och pratat både med utespelare och oss målvakter om olika detaljer i spelet. Han har också varit nere på olika läger som jag har varit på och prata om hur man ska agera och tänka som en målvakt, vilket också har lett till att jag ser upp till honom ännu mer.
Så jag skulle absolut säga att drömmen är att bli som honom.

Läs mer: 100 största talangerna i Sverige


TV: Anna Wijks sista scen i Mästarnas Mästare

Här får innebandylegendaren lämna SVT-programmet.


Promotion: Nu fyller vi Friends Arena, innebandy-Sverige!

Den här artikeln handlar om: