#ibsilly
Foto: Linköping Innebandy och Per Wiklund
#ibsilly

Fyra nya #ibsilly-besked från SSL

ANNONS

En kvartett spelare har förlängt sina kontrakt: "De är en klass för sig med en fantastisk publik som jag verkligen vill fortsätta spela inför"

Linköping meddelade under tisdagsmorgonen att man förlängt kontraktet med forwarden Kevin Söderling. Finländaren kom till klubben för två säsonger sedan, då från Sirius, och har sedan dess gjort 57 poäng (37+20) på 50 grundseriematcher för sitt Linköping.

Den här säsongen har det blivit 20 mål för Söderling, något som gör att han är lagets bästa målgörare ihop med Oskar Seth.

– Jag är jätteglad över att Kevin förlängt. Han är en spelare som bidrar både med poäng och hårt arbete såväl offensivt och defensivt. Vi vill ha spelare som hela tiden vill utvecklas för att bli bättre och en sån spelare är Kevin, säger Linköpings tränare David Gillek i ett pressmeddelande.

Kevin Söderling:

– Jag trivs bra i laget och med staden så mitt första alternativ var helt klart att stanna i Linköping, så jag är glad att det blir så. Jag skulle säga att jag aldrig haft så roligt på innebandyplanen som just nu så jag hade ingen direkt önskan att röra på mig. Jag får mycket ansvar och mycket speltid, vilket passar mig perfekt.

Klubben har inte valt att kommunicera hur långt det nya kontraktet är.


Målvakten Frida Görtz har tillhört Endre sedan säsongen 2019/20. Nu står det klart att stockholmaren blir klubben trogen minst två säsonger till, detta då hon kritat på ett nytt avtal.

Görtz, som tog VM-guld med Sverige 2021, säger följande om sin kontraktsförlängning:

– Det känns jättebra att förlänga med Endre. Jag vill fortsätta utvecklas och vet att alla förutsättningar finns här. Sen är Endre en klass för sig med en fantastisk publik som jag verkligen vill fortsätta spela inför!


Endres SSL-konkurrenter Warberg presenterar även de silly-nyheter. På sin hemsida meddelar man att både Hilma Ahnlund och Lisa Andersson förlängt sina respektive kontrakt med två nya år .

– Glädjande och viktigt för Warberg att Hilma fortsätter i den blå tröjan. Jag ser att Hilma har tagit ordentliga kliv framåt under den här säsongen. Det märks att hon har bestämt sig och driver sig själv i sin utveckling. Med sin fina teknik har Hilma en förmåga att tänka och göra oväntade saker på plan, säger Warbergs tillträdande manager Jonas Gustafsson om Ahnlund.

Gustafsson om Lisa Andersson:

– Lisa är med sin fart och genombrottskraft en unik spelare. Hon har utvecklat sitt värderingsspel mycket, både med och utan boll, under två säsonger i SSL. Jag är glad att Lisa förlänger och hennes fortsättning i Warberg blir spännande att följa.


TV: Anna Wijks sista scen i Mästarnas Mästare

Här får innebandylegendaren lämna SVT-programmet.


Promotion: Nu fyller vi Friends Arena, innebandy-Sverige!

Matchrapporter: Täby avgjorde matchserien mot Endre Pixbo säkrade segern i matchserien mot Linköping Täby har Endre i sitt grepp efter ännu en seger Pixbo tog ny seger mot Linköping Bra start för Täby efter seger mot Endre efter straffdrama

Den här artikeln handlar om: