Foto: Per Wiklund
SSL (Herr)

Falun: ”Historisk final på hemmaplan”

ANNONS

IBF Falun har vunnit tolv titlar de senaste 12 åren men man har aldrig vunnit på hemmaplan.

Över 2000 personer kommer göra allt till att lyfta fram Falun till klubbens första titelvinst på hemmaplan. 

– Det är en historisk final. IBF Falun har spelat väldigt många finaler och nu får vi chans att göra det inför vår fantastiska hemmapublik. Det är framför allt dom värda efter alla år av support, säger Faluns tränare Thomas Holmgren till Innebandymagazinet

Ni kan väl Faluns digra meritlista med sju SM-guld och fem Champions Cup guld. Lägg till att de är regerande Svenska Cupmästare. Att få spela en final för första gången på hemmaplan betyder mycket även för chefstränaren. 

– Ja, för mig personligen så betyder det att jag kan ha alla nära och kära närvarande vilket i sig är en väldigt stor sak. Man vet aldrig hur många chanser man får så det är bara att försöka njuta.

Förra året besegrade ni Kalmarsund i finalen och denna gång blir det final mot Pixbo.

– Inte alls överraskad att vi ställs mot Pixbo. Det är ett väldigt kapabelt lag. Vi vet att dom har ett bra omställningsspel som vi får passa oss för. Dom har även börjat jobba med ett lite högre försvarsspel som är lite otäckt.

Vad tänker du krävs för att ni lyfter bucklan inför era hemmafans?

– En final som kräver sin insats. Vi behöver vara starka i duellspelet. Vi behöver vara effektivare. Vi behöver tävla på toppen av vår förmåga. 

Ni har Linus Holmgren som inte är tillgänglig annars ser det ut som ni har hela laget redo för match.

– Det stämmer. Vi bryr oss inte om underhållningsvärdet en sådan här match. Det är enbart guld som gäller. Vad jag vill se av vårt lag? Att vi kliver fram som lag och trummar på i 60 minuter.


TV: Liam Åströms 10 fullträffar under 2024

AIK-stjärnan är stekhet, här är hans senaste mål under nya året.


Promotion: Nu fyller vi Friends Arena, innebandy-Sverige!

Matchrapporter: Storvreta mästare – vann SM-finalen herr i innebandy mot Pixbo Pixbo lyckades vinna mot IBF Falun IBF Falun reducerar serien mot Pixbo Pixbo tog ny seger mot IBF Falun IBF Falun vann tredje matchen – reducerar serien mot Pixbo

Den här artikeln handlar om: