Helsingborg har det tufft med målskyttet men Christoffer Andersson har trots det producerat 17 mål och 17 assist på lika många matcher.
Foto: Joel Olofsson
SSL (Herr)

Piskade att vända negativa trenden: “Alla måste våga nu”

ANNONS

Sju raka förluster och endast en poäng från negativt kval. Helsingborg jagar poäng mot bottenkollegan Nykvarn.

FC Helsingborg har hittills haft en tung säsong i SSL och laget parkerar just nu på en 12:e plats i tabellen, en poäng före Karlstad på negativ kvalplats. Skånelaget har dessutom sju raka förluster och har på de matcherna släppt in 69 mål. 

– Det är en tuff situation och mycket står på spel. Alla måste våga nu för att det ska slå väl ut. Jag har själv varit i liknande situationer tidigare när jag spelade i Höllviken, så jag försöker bidra med ett lugn till de övriga spelarna, säger Helsingborgsforwarden Christoffer Andersson, till Innebandymagazinet.

På lördagen väntar en viktig match för Helsingborg mot nykomlingen Nykvarn, som parkerar på 11:e plats med fem poäng mer än Helsingborg. Förra mötet mellan lagen slutade med en 4-3-vinst för Helsingborg. Christoffer Andersson har en tydlig bild om hur de ska återupprepa bedriften.

– Vi måste vara vassa på kontringar och ligga rätt i försvaret. Nykvarn har många skickliga spelare framåt så vi måste hitta ett sätt att utmana deras man mot man-spel. Jag ser fram emot matchen, säger Christoffer Andersson.

Trots den tuffa situationen så känner Christoffer Andersson stödet från supportrarna och räknar med bra uppslutning i Helsingborg Arena.

– Vi har haft bra stöd de senaste matcherna och det känns som att alla supportrarna vet hur mycket det betyder att Helsingborg ska ha ett lag i SSL. Det känns som att vi står enade tillsammans, säger Christoffer Andersson. 

Nicklas Hedstål, huvudtränare i Nykvarn. Foto: PerWiklund

Nykomlingen Nykvarn har inför matchen mot Helsingborg sex poäng ner till nedflyttningsplatserna. Laget kommer senast från en förlust mot Jönköping, där man föll med 9-5. 

När fem matcher återstår av serien ska nykomlingen möta tre bottenkollegor. Fördel eller nackdel?

– Jag tänker att det är bra att vi har lag som är bakom oss istället för framför oss. Vi går in i en kritisk del på säsongen och alla matcher är extremt viktiga och särskilt för de lagen som ligger nära varandra i tabellen, säger Nicklas Hedstål, huvudtränare i Nykvarn.

Ni möter Helsingborg borta, hur ska ni ta er an den matchen?

– Senast gjorde vi ingen bra match mot Jönköping men innan dess slog vi både Kalmarsund och Thorengruppen. Vi har vunnit två av de tre senaste, så vi ska helt enkelt bara bygga vidare på det och skapa oss bra förutsättningar inför slutspurten av säsongen, säger Nicklas Hedstål.

Nykvarn var inför säsongen en uppsnackad nykomling. Laget hade redan i Allsvenskan många meriterade spelare och inför säsongen gjorde klubben en riktig kanonvärvning när man plockade hem landslagsbacken Markus Jonsson från Växjö Vipers. Nicklas Hedstål ger sin syn på säsongen så här långt.

– Det har varit lite upp och ner med mycket skador under hela säsongen. Jag tycker ändå att det är helt okej. Det är såklart alltid svårt för nykomlingar att etablera sig och vår målsättning är att hålla oss kvar och det ska vi lyckas med, avslutar Nicklas Hedstål.

Matchguide:
FC Helsingborg - Nykvarns IBF
När och var: Lördag 14:00 i Helsingborg Arena.


TV: Liam Åströms 10 fullträffar under 2024

AIK-stjärnan är stekhet, här är hans senaste mål under nya året.


Promotion: Nu fyller vi Friends Arena, innebandy-Sverige!

Matchrapporter: Utklassning när Helsingborg besegrade Åstorp/Kvidinge/Åby IBK Klippan i Klippans Idrottshall

Den här artikeln handlar om: