Allsvenskan östra

Tungt poängtapp för Storvreta

Totalkollaps i den tredje perioden för gästerna gjorde att hemmalaget kunde se till att alla poängen stannade i Stockholm.

En viktig match mellan AIK och Storvreta stundade under lördagen. Storvreta kopplade grepp om matchen tidigt, men efter en svag sista period vände AIK på matchen helt och vann.

Den första perioden var ganska händelsefattig målmässigt. Periodens enda mål kom från Storvretas Agnes Holgersson efter dryga tretton minuters spel. I den andra perioden tog ådrog sig AIK en utvisning sent i perioden och Storvreta kunde öka på sin ledning till 2-0. Men i den sista perioden klev Josefine Strid fram och gjorde fyra mål för AIK. Hattricket genomförde hon på 2 minuter och 53 sekunder i mitten av perioden. Fem minuter senare gjorde hon sitt fjärde mål för dagen och det blev även slutresultatet.

AIKs vinst innebär att man går om Storvreta i tabellen och ligger på en andraplats. Nacka har samtidigt också chans, senare idag, att gå om Storvreta som nu ligger på en tredjeplats efter dagens förlust.

Se höjdpunkterna från matchen ovan. Bilder från Innebandy.tv.

Matchrapporter: Två mål för Matilda Abramsson när AIK vann mot Täby FC Kvalspel för Alunda efter förlust mot Storvreta AIK kvalklart efter seger mot Nacka Wallenstam Storvreta vann på hemmaplan mot Tyresö Trollbäcken Uddamålsseger för Storvreta hemma mot Nacka