Herrettan

Kunde säkra seriesegern – åkte på storförlust

Det blev ingen jämn tillställning i seriefinalen i herrarnas division 1 östra Svealand.

Tullinge hade tidigare idag chansen att säkra seriesegern i div 1 östra Svealand, men istället åkte man på en storförlust borta mot Hässelby.

Det var redan i den första perioden som Hässelby dominerade. Trots detta var det Tullinge som inledde målskyttet, men Hässelby kom tillbaka och vann perioden med hela 5-1. Hässelbys första mål kom i numerärt överläge och sex minuter senare stod det 5-1 till hemmalaget.

Tullinge lyckades inte komma tillbaka i den andra perioden och släppte in fyra mål, samtidigt som man inte lyckades göra något mål framåt.

Den tredje perioden blev betydligt jämnare. Tullinge inledde återigen perioden med att göra mål, men Hässelby kom tillbaka och vann den sista perioden med 5-3. Matchen slutade 14-4 till hemmalaget Hässelby.

Säsongens första möte lagen emellan slutade 5-3 till Tullinges fördel.

Tullinge leder fortfarande serien, men förlusten innebär att även Hässelby, Rosersberg Arlanda och Farsta kan bli seriesegrare nu. Alla fyra lagen har två matcher kvar.

Matchrapporter: Tullinge är klar seriesegrare efter seger mot RA19 Hässelby klart för kval till Allsvenskan Svårstoppade Hässelby fortsätter vinna – 10-5 mot Täby FC Tullinge vann – klart för kval till Allsvenskan Seger för Hässelby i toppmatchen mot Tullinge