Bergnäsets AIK förlorade mot Thorengruppen 2

Klar seger för Thorengruppen 2 – vann med 9-4 mot Bergnäset

Thorengruppen 2 fick rejäl utdelning när laget vann på bortaplan mot Bergnäset i division 1 Norra herr med 9-4 (1-2, 4-0, 4-2). Det var dessutom en skön revansch från senaste mötet, som Bergnäset vann med 6-7.

– En välförtjänt seger! Vi hade revansch att utkräva då vi möttes senast förlorade i förlängning. Första perioden var inte bra, men vi hade bara ett måls underläge efter den så vi kunde räta upp spelet i andra och tredje. De perioderna var det vi som styrde matchbilden med bra anfallsspel och hårt jobb i reträtten. Viktigt att avsluta serien bra och visa att vi hör hemma högre upp än vad tabellen visar, kommenterade Thorengruppen 2:s tränare Kristian Karlsson.

Segern var Thorengruppen 2:s fjärde på de senaste fem matcherna, och fjärde bortasegern i rad.

Första perioden var jämn. Thorengruppen 2 inledde bäst och tog ledningen genom Hugo Edström efter 5.23, men Bergnäset kvitterade genom Casper Olofsson. Och Bergnäset hann också ta ledningen, genom Victor Olofsson-Nilsson. Thorengruppen 2 förde spelet i andra perioden. Laget vann perioden med 0-4 och ställningen efter två perioder var 2-5.

Thorengruppen 2 var starkast i även i tredje perioden. Laget vann perioden med 2-4 och matchen med 9-4.

Simon Öberg gjorde fyra mål för Thorengruppen 2 och spelade fram till ett mål, Lucas Arvidsson stod för fem poäng, varav ett mål och Hugo Edström gjorde tre mål för.

Med två omgångar kvar är Bergnäset på tionde plats i tabellen, medan Thorengruppen 2 är på åttonde plats.

Lördag 2 mars 15.00 spelar Thorengruppen 2 hemma mot Kiruna AIF.

Matchrapporter: Stort jubel när IBF Dalen säkrade seriesegern med vinst mot Bergnäset Thorengruppen 2 knep segern i målmässigt jämn match mot Härnösand Målfest för Thorengruppen 2 hemma mot Kiruna AIF Klar seger för Thorengruppen 2 – vann med 9-4 mot Bergnäset IBK Luleå vann borta mot Thorengruppen 2