IBK Luleå vann mot Kiruna AIF

IBK Luleå utklassade Kiruna AIF på hemmaplan

IBK Luleå dominerade stort när laget vann på hemmaplan mot Kiruna AIF i division 1 Norra herr med hela 16-5 (2-1, 5-2, 9-2).

– Vi vinner enkelt och borde vunnit större. Vi skapar otroligt mycket och har stort bollinnehav under hela matchen, kommenterade IBK Luleås tränare Pär Johansson.

IBK Luleå var starkast i första perioden. Laget vann perioden med 2-1.

IBK Luleå hade övertaget även i andra perioden. Laget inledde målskyttet efter 4.32 genom Theo Sundin, och gick upp till 4-1 innan Kiruna AIF kom tillbaka och reducerade till 4-3.

Innan perioden var över hade IBK Luleå ryckt åt sig ledningen med 8-3. IBK Luleå vann också tredje perioden 9-2 och matchen med hela 16-5.

IBK Luleås Simon Johansson stod för tre mål och två assists, Felix Berggren gjorde ett mål och tre målgivande passningar, Axel Hendler gjorde två mål och spelade dessutom fram till ett mål och Joel Dahlbom gjorde ett mål och två målgivande passningar.

I tabellen innebär det här att IBK Luleå nu ligger på fjärde plats. Kiruna AIF är på tolfte och sista plats.

Lördag 2 mars 14.00 spelar IBK Luleå borta mot Skellefteå Utv.

Matchrapporter: Skellefteå Utv utklassade Kiruna AIF – vann med 19-4 Oavgjort mellan IBK Luleå och Öjebyn Målfest för Thorengruppen 2 hemma mot Kiruna AIF IBK Luleås fina svit håller i sig efter 12-6 mot Skellefteå Utv Målfest för Gimonäs Umeå hemma mot Kiruna AIF