Allsvenskan norra

Galna slutsekunderna i derbyt: "Det är helt otroligt"

ANNONS

Djurgården hade guldläge att göra mål i tom kasse – istället blev det Tyresö Trollbäcken som kunde avgöra och vinna.

Det stod viktiga poäng på spel i onsdagens allsvenska stockholmsderby mellan Tyresö Trollbäcken och Djurgården. Båda lagen slåss främst för att hålla sig kvar i serien och inför gårdagens match hade sjätteplacerade Djurgården åtta poäng fler än "TT".

Det var alltså Tyresö Trollbäcken som behövde poängen mest och det avspeglades också i matchens slut. När mindre än två minuter återstod, vid ställningen 7-7, så tog Tyresö ut målvakten för att spela sex-mot-fem. 

Djurgården såg ut att utnyttja det öppna målet när Sebastian Gafvelin gavs ett gyllene läge att göra mål, men veteranen stod för en grov miss. Djurgården får ytterligare en chans men den lyckas inte David Johansson förvalta. 

Tyresö får istället ett omställningsläge som de inte var sena med att ta till vara på – de gjorde 8-7 sekunder efter Djurgårdens dubbla missar, och kunde till slut vinna med 9-7.

Du kan se alla matchens mål i spelaren ovan.

 

Matchrapporter: Djurgården måste kvala efter oavgjort mot Skälby Sundsvall FBC utklassade Tyresö Trollbäcken på hemmaplan Jens Ohlin i målform när Djurgården vann mot Sundsvall FBC IBK Dalens seger spiken i kistan för Tyresö Trollbäcken – som åker ur serien Djurgården segrare hemma mot Sirius

Den här artikeln handlar om: